Espadaler cordant-se l'americana abans de començar l'entrevista.
Espadaler demanana al PSC que dijous voti per la democràcia.
Sant Joan Despí

Espadaler demana al PSC que voti a favor del traspàs de la competència per fer la consulta

Espadaler fa una crida al PSC perquè voti a favor del traspàs de la competència per fer la consulta del 9 de novembre de manera pactada i legal. Espadaler també ha destacat que la votació de dijous no defensa la independència sinó una democràcia de qualitat.

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior i president del consell nacional d'Unió Democràtica, Ramon Espadaler, ha reiterat la crida al PSC perquè se sumi als grups que dijous votaran al ple del Parlament a favor de demanar al Congrés dels Diputats el traspàs de competències a la Generalitat per convocar la consulta i ha afirmat que en la votació de la setmana entrant, el PSC pot contribuir a ampliar l'espectre que faci possible i legal la consulta.

En "L'entrevista del diumenge" del canal 3/24, el conseller Espadaler ha dit que la votació de dijous no defensa la independència sinó una democràcia de qualitat.

"El que votarem dijous no és independència, sí o no. El que votarem dijous és una democràcia de qualitat, sí o no, i el PSC està al costat d'una democràcia de qualitat, i per tant el PSC pot fer perfectament aquesta votació sumant-se a Esquerra, a Iniciativa, a la CUP, a Convergència i a Unió Democràtica per fer, i després poder formalitzar, aquesta decisió que serà important. Per tant jo convidaria el PSC a fer aquesta reflexió, encara queden dies fins dijous. Jo crec que el que ens hi juguem és tenir aquesta amplitud d'espectre per poder fer, i fixi's que el senyor Pere Navarro deia 'jo estic a favor de fer la consulta si és pactada i si és legal'. El que fem dijous és agafar forces per fer un pacte i perquè aquesta consulta sigui legal a través d'una transferència de la competència."

Espadaler també ha aprofitat l'entrevista per expressar la seva confiança en l'efectivitat dels Mossos i en la direcció de la Policia. El conseller ha emfasitzat la seva confiança en la feina dels Mossos d'Esquadra i ha negat que pensi fer canvis imminents en el cos policial.

Sobre les relacions de la policia autonòmica amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, ha dit que no són dolentes, tal com s'ha exemplificat amb les operacions conjuntes que duen a terme, com el rescat de l'ultralleuger accidentat a Roses.

Anar al contingut