Barcelona

Espadaler avisa que promoure un "no" a la consulta d'Unió "exclou una part important del catalanisme"

Missatge per al sector sobiranista del seu partit després de reunir-se amb Mas al Parlament

RedaccióActualitzat

El número 2 d'Unió Democràtica, Ramon Espadaler, avisa el sector sobiranista que promoure un "no" a la pregunta interna exclou una part del catalanisme. Ho ha dit després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Artur Mas, al Parlament i hores abans de la reunió que aquest sector del seu partit té prevista aquesta tarda per decidir quina posició han d'adoptar davant la consulta interna convocada per la direcció del partit sobre el full de ruta sobiranista.

"Un 'no" a aquesta pregunta el que fa és excloure una part important del catalanisme que existeix."

Sobre la reunió amb Mas, Espadaler ha assegurat que no s'han centrat en l'enunciat de la pregunta, sinó en l'objectiu del procés engegat per Unió. El secretari general dels democristians, que ha asseguart que Mas respecta les decisions internes d'UDC, ha reiterat que l'objectiu de la pregunta és integrar tot el catalanisme.

"No hem fet un debat sobre la pregunta. Jo li he traslladat quin és la intenció subjacent que hi ha en la pregunta, quina és la voluntat, que és, evidentment, de suma."

La reunió s'ha fet al despatx que el president té a la cambra i s'ha interromput momentàniament durant un moment per entrar a l'hemicicle a votar la llei de la formació professional. 


Aquest dimecres, durant la sessió de control, Mas va defensar públicament que la fórmula triada per la direcció d'Unió no contradiu el full de ruta del procés sobiranista, però diversos membres d'Unió han manifestat el seu descontentament per una pregunta que consideren massa complexa i poc clara.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut