Una nena amb cadira de rodes i tendes al darrere, al camp de refugiats d'Idomeni (Reuters)
Milers de refugiats, bloquejats al camp de refugiats a Idomeni (Reuters)
Grècia

Eslovènia i Sèrbia impedeixen el pas a refugiats amb l'excepció dels demandants d'asil

Milers de refugiats fa més de 48 hores que estan bloquejats a la frontera de Grècia amb Macedònia

RedaccióActualitzat

La porta a Europa per als refugiats a través de la ruta dels Balcans es pot donar gairebé per tancada. L'endemà d'una cimera que pretenia evitar que continuï l'arribada massiva de refugiats i immigrants irregulars a les portes d'Europa, dos dels països situats al cor d'aquesta ruta, Eslovènia i Sèrbia, han imposat noves restriccions a la frontera. Des de mitjanit ja no deixen passar cap immigrant o refugiat, excepte els demandants d'asil.

A partir d'ara, doncs, només acceptaran migrants amb passaports i visats vàlids i impediran el pas de refugiats a través del seu territori. El ministre de l'Interior eslovè ha afirmat que, amb la decisió presa pel seu govern, la ruta dels Balcans ja gairebé no existeix.

En un altre punt d'aquesta ruta, a la frontera de Grècia amb Macedònia, fa més de 48 hores que tampoc no l'ha poguda franquejar cap dels milers d'immigrants i refugiats que, des d'aquest dimarts, se senten una mica més decebuts amb Europa, ja que la ruta traçada es va bloquejant país rere país. Els refugiats que són a Idomeni, però, asseguren que continuaran esperant per intentar continuar ruta cap al nord d'Europa.

 

discurs

 

Metges sense Fronteres, per la seva banda, assegura que no poden millorar més les condicions encara lamentables en què dormen la majoria dels refugiats i demanen més implicació de la UE i del govern grec per solucionar aquesta emergència humanitària. L'organització recomana als refugiats que marxin a d'altres campaments preparats per les autoritats gregues.

Anar al contingut