París

Escorcolls a la seu de Google a París per un presumpte frau fiscal

Els inspectors volen recaptar informació davant la sospita d'un frau fiscal que pot arribar als 1.600 milions d'euros

RedaccióActualitzat

La seu de Google a París és escorcollada per un presumpte frau fiscal, segons han informat fonts pròximes al ministre de Finances francès, Michel Sapin.

L'operació, que ha començat cap a les cinc del matí d'avui dimarts, té lloc en les oficines de la companyia ubicades al centre de París. Un centenar d'inspectors d'Hisenda i membres de la brigada de delictes financers han entrat de matinada a la seu de Google per escorcollar-la i recaptar informació davant la sospita d'un frau fiscal que pot arribar als 1.600 milions d'euros.

La fiscalia acusa Google de "frau fiscal agreujat amb blanqueig en banda organitzada". L'objectiu de la fiscalia és aclarir si Google paga el que li correspon per l'impost de societats i l'IVA o si ha faltat a les seves obligacions fiscals.

La inspecció forma part d'una investigació sobre evasió d'impostos que està duent a terme el Ministeri d'Hisenda francès des de fa dos anys. Al juny del 2011 ja es va fer un primer escorcoll a aquesta seu de Google. L'administració gala fa temps que critica l'ús de tècniques d'enginyeria fiscal agressives que fa servir Google.

Nombrosos països d'Europa han lamentat que companyies com Google, Yahoo! o altres gegants tecnològics generen beneficis en els seus territoris però utilitzen complexos entramats fiscals per tributar-los en paradisos fiscals.
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut