Foto aèria del port de Maó, el segon port natural més gran d'Europa (Font: APB)
A les illes els amarraments estan molt buscats, i hi ha llistes d'espera que arriben als 10 anys. (Font: APB)
Palma

Escorcollen l'Autoritat Portuària de les Balears en una nova operació contra la corrupció

Una comissió judicial escorcolla la seu de l'Autoritat Portuària de les Balears, a Palma, en el marc d'una operació anticorrupció que investiga suposats casos de compra de concursos. Els fets haurien passat quan el president de l'Autoritat Portuària era Joan Verger, un home amb diversos càrrecs en els governs del PP de Gabriel Cañellas i Jaume Matas. No es preveu, però, que avui hi hagi detencions.

Actualitzat
L'operació, batejada com a "Mar blau", és contra funcionaris de l'Autoritat portuària de les illes que haurien tramitat expedients irregulars per afavorir l'empresa Trapsa amb l'adjudicació del concurs per explotar amarraments al port de Maó, la legislatura passada. La prova clau de l'existència d'aquestes presumptes irregularitats, les de l'adjudicació del concurs, són unes gravacions en què intervé l'expresident de l'autoritat portuària Joan Vergés, un històric del PP de les illes, que posen de manifest com hauria permès a Trapsayates continuar explotant aquests amarraments a canvi de diners en efectiu i amarraments als ports de Maó i Palma. Cal explicar que a les illes els amarraments estan molt buscats perquè a la majoria dels ports hi ha llistes d'espera per aconseguir-ne que arriben ja als deu anys.

El cas està sent investigat pel jutjat d'instrucció número 8 de Palma des de fa dos anys i investiga presumptes delictes de suborn, negociacions prohibides a funcionaris, alteració de preus en concursos i subhasta pública i estafa.

La Prefectura Superior de Policia de Balears ha explicat en un comunicat que s'han iniciat quatre escorcolls: a la seu de l'APB de Palma, a les oficines de Trapsa situades al port de Maó, a les oficines d'aquesta empresa situades a Palma i també en un domicili particular de Palma. En la inspecció de la seu de l'APB hi ha estat present el president de l'Autoritat Portuària de Balears, per tal que facilités documentació relativa als expedients investigats. A l'escorcoll hi ha participat agents de la policia judicial, d'Hisenda i el jutge instructor del cas, Antoni Rotger, que ha decretat el secret de sumari.

De moment no s'ha detingut ningú.
Anar al contingut