Wolfsburg

Escorcollen la seu central de Volkswagen per l'escàndol de les emissions

La fiscalia alemanya ha requisat documents i ordinadors amb informació de l'automobilística arran de l'escàndol dels motors manipulats en les marques del grup

Actualitzat

Novetats judicials pel que fa a l'escàndol de Volkswagen. La fiscalia alemanya ha ordenat escorcollar la seu central de Wolfsburg, juntament amb diverses seus de la multinacional alemanya, a la recerca de documentació sobre l'escàndol dels motors manipulats en les marques del grup.

Segons ha informat en un comunicat la fiscalia de Braunschweig, s'han requisat documents i ordinadors "amb informació sobre el detall de les operacions de la companyia automobilística i la identitat dels treballadors implicats" en els presumptes fets delictius que s'investiguen.

Després de diverses denúncies, la fiscalia alemanya ha decidit obrir diligències per investigar un presumpte frau per trucar els motors dièsel de diversos models del grup de Volkswagen. Els registren els han dirigit tres oficines de la fiscalia amb el suport de les forces de seguretat. 

A hores d'ara, sembla que l'operació s'hauria acabat.

Tot i que en un primer moment el ministeri públic va informar que les diligències se centraven en l'expresident de Volkswagen, Martin Winterkorn, que va dimitir poc després de sortir a la llum pública l'escàndol, el passat 18 de setmebre, després s'ha sabut que es tractava d'una investigació oberta a més persones. 

S'estima que a tot el món hi ha onze milions de cotxes Volkswagen afectats, perquè estan equipats amb el software que va permetre ocultar el nivell real d'aquestes emissions durant les proves de laboratori, la majoria dels quals a països de la Unió Europea.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut