L'afer de les emissions contaminants també esquitxa l'Opel (EFE)
L'afer de les emissions contaminants també esquitxa l'Opel (EFE)

Escorcollen dues oficines d'Opel a Alemanya sospitoses de manipular cotxes dièsel

Investiguen un possible software il·legal instal·lat en uns 100.000 vehicles que amagava emissions contaminants

RedaccióActualitzat

La policia ha escorcollat dues oficines d'Opel a Alemanya per sospita de frau als seus motors dièsel. Els agents han entrat a les instal·lacions de Rüsselsheim, a l'estat de Hessen, i Kaiserslautern, a Renània-Palatinat.

S'investiga la possible existència d'un software il·legal instal·lat en 95.000 cotxes, que amagava les emissions contaminants, segons el diari alemany "Bild". Els models que podrien incorporar aquest dispositiu són l'Insignia, el Zafira i el Cascada, fabricats els anys 2012, 2014 i 2017.

L'Oficina Federal de Vehicles a Motor (KBA) va descobrir fa tres anys -poc després que esclatés l'afer de Volkswagen- quatre dispositius de legalitat dubtosa en diversos models Opel per trucar emissions, segons ha informat el Ministeri de Transport. En aquell moment, la companyia alemanya va començar una campanya voluntària per actualitzar el software dels vehicles afectats. Un 7O% d'aquests cotxes va passar pels tallers.

Aquest mes de gener, la KBA va descobrir un cinquè dispositiu per a la manipulació, i, tres mesos després, va entregar a la fiscalia les claus d'aquesta anomalia perquè comencés una investigació.

Notícia relacionada: "Brussel·les investiga BMW, Daimler i Volkswagen per l'afer de la reducció d'emissions"

Anar al contingut