Alumnes de l'Escola Verd de Girona esperant per entrar per la porta, on encara s'aprecien els desperfectes (ACN)
Alumnes de l'Escola Verd de Girona esperant per entrar per la porta, on encara s'aprecien els desperfectes (ACN)
Barcelona

Ensenyament xifra en més de 300.000 euros les destrosses de les càrregues policials

Tot i els desperfectes, les escoles i ambulatoris utilitzats com a col·legis electorals l'1-O han obert amb una relativa normalitat

RedaccióActualitzat

Totes les escoles i centres sanitaris que van ser col·legis electorals estan funcionant malgrat els desperfectes que alguns van tenir aquest diumenge per les càrregues policials contra el referèndum. En una primera estimació, el Departament d'Ensenyament calcula que les destrosses en centres educatius s'eleva a 314.000 euros.

Les escoles i els instituts han reprès les classes amb relativa normalitat ja que presenten desperfectes, sobretot a les portes i en algunes taules, cadires i altre material. Segons dades dels serveis territorials, a la ciutat de Barcelona els danys als 26 centres afectats és de 98.000 euros. A Girona, 75.000; a Tarragona, 35.000; a Lleida, 30.000, la mateixa quantitat que al Vallès Occidental. A les comarques de Barcelona, la xifra és de 25.000 euros; a la Catalunya Central, 15.000 i al Maresme-Vallès Oriental, 6.000 euros.

Segons fonts del Departament de Salut, en els 80 ambulatoris que també eren punt de votació, l'activitat assistencial i les consultes són les habituals d'un dilluns. Els llocs on hi va haver accions violentes de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han obert, encara que algunes portes i armaris estan trencats o malmesos.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut