Londres

Escoles britàniques comprovaran que els pares dels alumnes no tinguin antecedents per pedofília

Segons ha informat el dominicial britànic "Sunday Times", algunes escoles del país investigaran els pares que vulguin acompanyar els seus fills o altres nens a les activitats escolars i religioses que es duen a terme, especialment en l'època de Nadal. Amb aquesta mesura es tracta d'evitar que persones amb antecedents de pedofília i altres delictes sexuals estiguin en contacte amb nens.

Actualitzat
Els pares s'hauran d'identificar davant les autoritats d'aquests centres i comprovaran les seves dades amb l'arxiu on la policia inclou les persones fitxades per aquest tipus de delictes.

Aquesta mesura, que ara per ara està circumscrita només a alguns centres escolars, va un pas més enllà de les recomanacions fetes des del govern britànic, que demanava a les escoles que només controlessin els pares que poguessin tenir contacte amb els nens més de tres vegades al mes. Algunes escoles, però, han decidit comprovar les dades de tots els pares, encara que només acompanyin els nens de forma puntual.

A partir de l'any que ve, el govern britànic exigirà a totes les persones que treballen habitualment amb nens que es registrin en un banc de dades.
Anar al contingut