Vista general de Luxemburg (Wikimedia Commons)
Vista general de Luxemburg (Wikimedia Commons)
Luxemburg

Escola pública en anglès a Luxemburg per atreure executius de la City pel Brexit

Actualitzat

Luxemburg també està fent els deures de cara al Brexit i es prepara per rebre els banquers i executius de la City londinenca al gran ducat. Per acollir les seves famílies, ofereix escola pública en anglès.

A partir d'aquest dilluns, els pares ja poden enviar els seus fills a una de les quatre escoles estatals gratuïtes, obertes fa poc, que ofereixen un currículum en anglès, amb la prima addicional d'ensenyar francès o alemany, a més de luxemburguès.

 

 

L'educació en anglès al país –que és el segon mercat de fons més gran del món i seu de grans multinacionals– ja ha crescut exponencialment des del 2016, quan el Regne Unit va votar a favor del Brexit.

Fins ara es podia triar entre les dues escoles europees, creades per a funcionaris de la UE, o entre dues escoles privades. Ara, l'oferta ja és pública i, segons Myriam Bamberg, portaveu del Ministeri d'Educació de Luxemburg, calia adaptar-se.

"Ja no podíem oferir un sol sistema. Havien de satisfer aquestes necessitats de diversitat. Ara hi ha noves línies europees en anglès, francès o alemany, que ofereixen una alternativa al sistema tradicional luxemburguès."

La decisió del Regne Unit d'abandonar la UE ha facilitat l'expansió de l'anglès a l'escola pública, ja que el país és un destí per a empreses financeres que s'està promocionant activament després del Brexit.

Més de 30 companyies financeres, sobretot d'assegurances i de gestió d'actius, han buscat lloc a Luxemburg. Segons l'oficina d'estadística Statec, el Brexit ha portat al país 250 nous llocs de treball i es preveu que s'arribi als 3.000 llocs.

 

 

Batxillerat britànic, internacional o europeu

Les escoles ofereixen tres tipus de títol de secundària: el sistema britànic de nivells A, en els quals els alumnes solen especialitzar-se en 3 o 4 temes, o els més amplis com el batxillerat internacional o el batxillerat europeu. Aquest darrer s'ofereix sobretot en països que tenen institucions de la Unió Europea.

A les xarxes socials com Facebook, agrupacions de residents estrangers i de pares es formulen innumerables preguntes sobre les escoles del país als pares que s'hi acaben de traslladar i busquen consell sobre la qualitat de l'ensenyament entre el sistema estatal i el privat. Pregunten sobre la grandària de les aules, l'atenció, les activitats extraescolars i també per les opcions de transport o el trànsit.

ARXIVAT A:
BrexitEducació
Anar al contingut