Una classe de religió
La Fundació Escola Cristiana de Catalunya aplega més de 400 escoles concertades
Barcelona

Escola Cristiana demana perdó pels casos d'abusos sexuals i fa una crida a buscar solucions

La fundació, que aplega més de 400 escoles concertades, es declara avergonyida davant dels casos coneguts en els últims mesos en diverses escoles dels maristes

RedaccióActualitzat

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya, que aplega més de 400 escoles concertades, ha demanat perdó i es declara avergonyida davant dels casos d'abusos sexuals coneguts en els últims mesos en diverses escoles dels maristes. Ho fa el secretari general de l'entitat, Enric Puig Jofra, en una carta que publica aquest dijous a "La Vanguardia".

"Hem viscut i vivim amb vergonya, indignació i tristesa els casos d'abusos a menors. Demanem perdó a les víctimes i a les seves famílies."

L'entitat explica que les escoles afectades "s'han posat a disposició de les víctimes per intentar reparar els danys i donar el suport psicològic i jurídic necessari". A més, s'ha compromès a vetllar i a dedicar tots els seus esforços perquè "cap més abús torni a passar en una escola cristiana".

Amb tot, el secretari general de la fundació ha lamentat que "ni la societat, ni les escoles no poden garantir que no tornarà a succeir" i ha recordat que el 80% dels abusos a menors tenen lloc en l'àmbit familiar. En aquest context, l'Escola Cristiana de Catalunya ha fet una crida a trobar solucions:

"L'Escola Cristina fa una crida a totes les institucions implicades i els diferents agents socials per buscar plegats totes aquelles solucions que permetin acabar amb aquest greu problema que afecta tota la societat. No oblidem que el 80% dels casos es produeix en l'àmbit familiar."

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya, finalment, agraeix a les famílies que, malgrat les notícies, hagin preinscrit els seus fills en escoles cristianes.

Anar al contingut