Clara Ponsatí
Clara Ponsatí

Escòcia confirma que ha rebut l'ordre de detenció del Suprem per a Clara Ponsatí

Un portaveu de la Crown Office, la fiscalia, descarta fer per ara més comentaris sobre el cas

Actualitzat

El servei de la fiscalia a Escòcia confirma que ha rebut una ordre europea de detenció contra la consellera d'ensenyament destituïda amb l'article 155, Clara Ponsatí.

Un portaveu de la fiscalia, la Crown Office, ha indicat que estan al cas de l'existència de l'euroordre, però no han volgut comentar res més perquè han considerat que seria inapropiat.

La consellera cessada pel 155 va tornar a viure a St. Andrews, a Escòcia, a principis d'aquest mes on és catedràtica a la universitat. Ponsatí va deixar Bèlgica després de quatre mesos i mig.

Abans de ser consellera, Ponsatí ja havia exercit de professora a la universitat escocesa. Va ser directora de l'Escola d'Economia i Finances des del gener del 2016. Les seves especialitats són la teoria del joc, la resolució de conflictes i com abordar negociacions.

Clara Ponsatí: "No estic fugida de la justícia perquè vaig sortir de casa quan no hi havia cap ordre d'arrest"

Clara Ponsatí, no creu que sigui una fugitiva de la justícia perquè quan va "sortir de casa no hi havia cap ordre d'arrest". En una entrevista emesa aquest dissabte al programa "Preguntes Freqüents" de TV3 que es va gravar abans de l'emissió de l'euroordre, ha subratllat que es va posar a disposició de la justícia belga quan Lamela va emetre l'ordre internacional de detenció a principis de novembre. Quan se li pregunta que faria si hi hagués una altre euroordre Ponsatí diu que es posaria a disposició de la justícia britànica.

Ponsatí considera que ha "pagat un cost que hauria evitat si hagués pogut". En aquest sentit, l'exconsellera, que torna a ser a Escòcia des de fa 14 dies, ha assegurat que "no ha valgut la pena fer política" i ha dit que s'ha "sentit sola" des que està a "l'exili".

Clara Ponsatí ha explicat que la decisió de marxar a Brussel·les ja la "tenia molt meditada" perquè era "una possibilitat que hauria de materialitzar si les coses es posaven lletges".

L'exconsellera ha explicat que ha viscut a Escòcia els últims tres anys però ha matisat que aleshores era molt diferent perquè "viatjava a Barcelona molt sovint". "Si vull veure la família, s'han de desplaçar ells", ha lamentat tot subratllant que "no és fàcil".

Per Ponsatí, que només va ostentar el càrrec de consellera d'Ensenyament dos mesos i mig, "la política és un món fred i fins i tot cruel", tot i que ha matisat que no va acceptar la conselleria per "rebre grans efectes":

"D'aquí a uns mesos potser ho veuré tot des d'una visió més positiva".

Després de l'èxit de l'1-O, la resta han estat grans fracassos per part del govern català, ha explicat amb claredat Ponsatí. "Necessitàvem una actuació més definida. No hem estat a l'altura".

Clara Ponsatí explica que el Consell de la República a l'exterior serà important per institucionalitzar la veu dels catalans i legitimar la democràcia.

L'exconsellera no sap com estarà Catalunya d'aquí a 10 anys, diu que ara li costa molt ser optimista.

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
Anar al contingut