Edimburg

El govern escocès comença el procés per fer un segon referèndum d'independència

La primera ministra, Nicola Sturgeon, s'adreçarà al Parlament la setmana que ve per buscar prou suport a aquest nou referèndum, que es faria entre finals del 2018 i principis del 2019

RedaccióActualitzat

La primera ministra escocesa demanarà la setmana vinent en el Parlament d'Edimburg la possibilitat de convocar un nou referèndum. La data podria ser d'aquí un any i mig. Nicola Sturgeon ha explicat que perquè Escòcia tingui una opció de tria real s'ha de poder tornar a votar sobre la independència i això s'hauria de fer "entre la tardor del 2018 i la primavera del 2019". Sturgeon ha recordat que quan els escocesos van votar el 2014 ho van fer pensant que continuar al Regne Unit era seguir a la Unió Europea.

Segons la primera ministra escocesa:

"L'opció de mantenir-se sense cap canvi no serveix perquè els escocesos han de pronunciar-se sobre el futur d'Escòcia com a conseqüència del procés de sortida del Regne Unit de la Unió Europea."

Sturgeon creu que els referèndums previs expliquen moltes coses sobre les circumstàncies actuals del país i, per tant, s'hauria de poder fer un nou referèndum. S'ha mostrat confiada que podran guanyar la nova consulta. Escòcia s'ha pronunciat majoritàriament en contra de la imminent sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

Els resultats del Brexit a Escòcia ja van fer revifar el sentiment de convocar un nou referèndum sobre la independència del poble escocès del Regne Unit. El setembre del 2014 Escòcia ja va fer un primer referèndum, en què l'opció de mantenir-se al Regne Unit es va imposar per més de deu punts de diferència amb els que van optar per la independència.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut