Escissió a l'acampada de plaça Universitat després d'una assemblea tensa

Els que mantenen l'acampada diuen que els que l'han abandonat estan vinculats a partits i els culpen d'haver-se endut equipaments i diners

RedaccióActualitzat

Una de les protestes que la Junta Electoral ha decidit permetre és l'acampada de la plaça Universitat de Barcelona. Tot i que els grups organitzadors van pensar a desconvocar-la aquest divendres a la tarda, després d'una nova assemblea, finalment, la majoria dels acampats van optar per continuar amb la protesta.

De tota manera, els que es mantenen a la plaça acusen els que han marxat, vinculats a formacions polítiques, d'haver rebentat l'assemblea i d'haver-se endut els equipaments comuns, els diners de les aportacions i els comptes a les xarxes de comunicació.

Ho explica Jorge Fernández, un dels acampats

"Hi ha hagut un boicot a una assemblea, amb unes directrius clares per part d'organitzacions que pertanyen a partits polítics. Han començat a desmuntar l'acampada sense consens de l'assemblea de la gent que estava acampada. I ens han robat, literalment, els diners i aportacions de molta gent que ens dona suport als activistes que estem lluitant aquí."


En un comunicat, els que han marxat afirmen que ho han fet per descentralitzar la lluita als pobles i ciutats coincidint amb la convocatòria d'actes de Tsunami Democràtic.

Arran nega cap robatori i recorda que la caixa de resistència "és per a entitats que defensen casos de repressió".

El Sindicat d'Estudiants SEPC també ha emés un comunicat desmentint les acusacions:

Les Joventuts d'Esquerra també han emés un comunicat qualificant les acusacions de "difamacions infundades":

 

Imatge de l'acampada, aquest dissabte, a la plaça Universitat (ACN/Marta Casado Pla)

Una trentena de tendes i un centenar de persones, la majoria de les joventuts d'ERC i  Arran, han abandonat l'acampada. Ara queden unes 70 tendes. La mobilització continua en aquests moments amb el nom d'"Assemblea Plaça Uni", es manté indefinida i amb les mateixes reivindicacions.

La mobilització a la plaça Universitat va començar fa 11 dies, amb un centenar de tendes de campanya, per reclamar que s'aturi la repressió i que es negociï un referèndum d'autodeterminació.


La Junta Electoral permet l'acampada

Dimarts, la Junta Electoral Provincial de Barcelona va anunciar que permetia l'acampada. Ciutadans havia demanat a la Junta que actués per posar fi a l'acció, en considerar que es tractava d'una protesta independentista en període electoral.

Però la Junta Electoral considera que no es fa menció ni es demana el vot per a cap força política, però insta les forces de seguretat que garanteixin que el dia de les eleccions quedin lliures els accessos del col·legi electoral i que es retiri qualsevol "símbol polític o reivindicació."

Per a les forces de seguretat, la plaça Universitat és un punt sensible aquests dies i el vigilaran de manera especial.

ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10NJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut