Es veremen els primers raïms de picapoll clonat al pla de Bages

La collita d'aquest any serveix per recollir els primers raïms de picapoll clonat que es veremen al pla de Bages. El març de l'any 2000 se'n van plantar un miler de peus amb esqueixos dels millors ceps vells d'aquesta varietat autòctona del Bages, en una vinya experimental d'Avinyó. Al mateix temps, es van començar les anàlisis al laboratori per verificar-ne la sanitat. Entre aquesta verema i la pròxima es veurà quins són els millors ceps de picapoll per fer-ne futures plantacions.
Es veremen els primers raïms de picapoll clonat al pla de Bages
Avinyó

Es veremen els primers raïms de picapoll clonat al pla de Bages

La collita d'aquest any serveix per recollir els primers raïms de picapoll clonat que es veremen al pla de Bages. El març de l'any 2000 se'n van plantar un miler de peus amb esqueixos dels millors ceps vells d'aquesta varietat autòctona del Bages, en una vinya experimental d'Avinyó. Al mateix temps, es van començar les anàlisis al laboratori per verificar-ne la sanitat. Entre aquesta verema i la pròxima es veurà quins són els millors ceps de picapoll per fer-ne futures plantacions.
Aquest any, la verema al Bages serà de bona qualitat i un 20% superior a la de l'any passat, que es va veure afectada per la glaçada. El merlot farà uns 14 graus i serà d'excepcional qualitat. El "chardonnay", ja collit, també ha anat bé, i el picapoll s'ha beneficiat del fet de tenir la pell gruixuda per suportar força bé el mal temps. Però la gran sort del Bages és que la majoria de les vinyes estan emparrades, i això ha ajudat a airejar els ceps i a evitar que els raïms es podrissin tant amb les pluges com en altres zones vitivinícoles de Catalunya.