Catalunya

Es tripliquen els casos de bullying contra el col·lectiu LGTBI en un any a Catalunya

Els incidents contra menors en centres escolars passen a ser els segons més importants contra el col·lectiu LGTBI a Catalunya

RedaccióActualitzat

Els casos de bullying contra persones del col·lectiu LGTBI s'han triplicat a Catalunya l'últim any, segons l'informe anual de l'Observatori contra l'Homofòbia.

El 2015, del total de denúncies un 4,4 corresponien a aquest tipus d'assetjament escolar, percentatge que passa al 13,1 el 2016.

Els incidents contra menors en centres escolars passen a ser els segons més importants contra aquest col·lectiu, després dels que pateixen homes gais i bisexuals. Eugeni Rodríguez Gimenez, portaveu de l'Observatori, diu que augmenten els atacs directes a l'escola.

"Anteriorment en l'educació es rebien denúncies generalistes: sobre queixes dels estudiants sobre currículums o sobre llibres que podien detectar a l'escola, però que no els afectaven a ells personalment. Aquestes han baixat i augmenten les denúncies per bullying, l'atac directe a una persona per la seva identitat o orientació."

Pel que fa als tipus d'agressions, la majoria continuen sent insults. Respecte al 2015 també s'incrementen els casos de discurs d'odi així com el nombre d'incidències a la demarcació de Lleida.

"Estimar mai hauria de ser motiu d'exili": el col·lectiu LGTBI a Osona es reivindica​

L'informe també recull recomanacions, com ara que les denúncies per insults comportin sancions, per evitar el cansament que afecta aquest col·lectiu.

"Notem un cert cansament del col·lectiu LGTBI amb el tema de la denúncia. S'han estat fent des que es va aprovar la llei però no s'han traduït en un resultat de sanció. Per tant no s'ha creat l'imaginari que val la pena utilitzar les eines que dona aquesta llei per denunciar."

Altres recomanacions, sobretot en els casos de bullying, són implementar protocols específics d'actuació i també programes d'atenció integral a les víctimes.

Anar al contingut