Barcelona

Es trasllada el Casal Tramuntana, vinculat a l'extrema dreta

Els seus membres encara no han indicat on s'ubicaran, però des dissabte la seu del carrer Independència està tancada

RedaccióActualitzat

Les protestes dels veïns del barri del Clot de Barcelona han aconseguit que es traslladi el Casal Tramuntana. Es tracta d'una entitat amb ideologia d'extrema dreta que havia generat problemes amb les associacions de veïns de la zona.

Els seus membres encara no han indicat on s'ubicaran, però des de dissabte la seu del carrer Independència està tancada. Els últims dies, membres del col·lectiu han buidat el local.

L'aspecte de l'exterior del casal és de calma absoluta, i només s'hi veu un cercle blanc pintat a la porta d'entrada. Ni un rètol, ni cap indicació demostra que allà hi havia, fins divendres, el Casal Tramuntana. Només pintades esborrades de moviments d'esquerres i antifeixistes i un adhesiu independentista sota el timbre, a mig desenganxar.

Feia dos anys i mig que aquesta entitat, que no s'autodefineix com a feixista però que defensa una ideologia pròxima a l'extrema dreta, havia despertat els recels d'alguns veïns, contraris al fet que s'arrelessin al barri.

La mateixa Associació de Veïns del Clot-Camp de l'Arpa ha donat suport a diverses mobilitzacions de la plataforma Unitat Contra el Feixisme, i celebra el trasllat del casal.

Els membres del col·lectiu han negat que el trasllat de la seu sigui a causa de la pressió dels veïns, i han dit que aviat comunicaran la nova ubicació i el perquè del trasllat.

El Casal Tramuntana té vincles amb Plataforma per Catalunya i coincideix en alguns aspectes amb el seu discurs contra els immigrants i a favor de la unitat d'Espanya.

Ideologies a part, els veïns també s'estalvien més maldecaps. Nombroses han estat les denúncies i queixes per sorolls i altres molèsties a altes hores de la nit.

Ara la gran incògnita és saber on marxen; si se'n van lluny o, contràriament a això, si es queden al barri. Els veïns més afectats voldrien oblidar aquesta història.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut