Imatge aèria del canal Segarra-Garrigues.
Imatge aèria d'un tram del canal Segarra-Garrigues.
Catalunya

Es reprenen les obres del canal Segarra-Garrigues després d'un any d'estancament

El govern invertirà més de 60 milions d'euros per donar continuïtat a les obres del canal, que permetrà habilitar 20.000 hectàrees de reg i beneficiarà un total de setze mil regants de setanta municipis.

RedaccióActualitzat

Després d'un any d'estancament, avui es reprenen les obres per ampliar la xarxa secundària del canal Segarra-Garrigues. Es tracta d'una obra monumental, considerada una de les més grans obres d'infraestructura de Catalunya, que quan estigui acabada permetrà habilitar 20.000 hectàrees de reg en els pròxims quatre anys.

Aquest canal beneficiarà un total de setze mil regants de setanta municipis de secà, que passaran a ser de regadiu. El govern invertirà més de 60 milions d'euros per donar continuïtat a les obres que faran arribar l'aigua per regar a Sarroca de Lleida, Verdú, Castelldans, l'Aranyó i les Borges Blanques.

Avui s'ha fet l'acte simbòlic a Sarroca de Lleida, al Segrià, al qual han assistit el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, i el director general de Desenvolupament Rural, Jordi Sala, que han donat el tret de sortida a les obres del canal.

Anar al contingut