Es reedita la primera novel·la de Luis Goytisolo

L'Editorial Anagrama reedita "Las afueras", una novel·la que té 60 anys d'història

RedaccióActualitzat

L'Editorial Anagrama reedita "Las afueras", la primera novel·la de Luis Goytisolo, publicada fa 60 anys i guanyadora del Premi Biblioteca Breve en la seva primera convocatòria, l'any 1958. És una novel·la composta per set relats units per l'espai i el temps, llavors de postguerra, i construïda amb la intenció que el lector fos part del producte final.

"Això és el que sempre havia buscat, obligar al lector a una participació i entre els dos crear un nou objecte".

L'autor explica, també, que després de rellegir les pàgines de l'obra, troba que el relat es mostra aliè al pas del temps.

En roda de premsa l'autor ha declarat que "Las afueras" no el va satisfer, però que, gràcies al reconeixement, va poder iniciar el camí que el va portar a escriure "Antagonía", la seva gran obra, que el va ajudar a trobar el seu propi estil. Es tracta d'una tetralogia escrita durant 17 anys que s'ha comparat amb l'obra de Proust o Joyce.

"Jo sempre he estat descontent de 'Las afueras', he pensat que no havia aconseguit el que buscava. Si no ho vaig aconseguir és perquè, en realitat, el que buscava era 'Antagonía'".

Goytisolo va decidir dedicar-se a la literatura seguint, així, la saga familiar. De fet, els seus relats estan marcats per la mort de la seva mare, l'any 1937, així com pels quatre mesos que va passar a Carabanchel com a pres polític.

 

 

És novel·lista i assagista, ocupa el seient C de l'Acadèmia de la Llengua Espanyola i és un dels referents actuals de la literatura en castellà. Tot i així, es mostra molt crític amb el futur de la novel·la i explica que trontolla degut a l'actual societat de la informació.

"Vivim en una societat dispersa, amb una dispersió generalitzada en tots els terrenys: en el laboral, en el del coneixement..."

Goytisolo, però, desitja una prolongada afició a la lectura.

ARXIVAT A:
Literatura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut