El president de l'entitat independentista Súmate, Eduardo Reyes.
El president de l'entitat independentista Súmate, Eduardo Reyes.
Barcelona

Es presenta"Súmate", entitat de castellanoparlants partidaris de la independència

Són un grup de persones procedents de diversos llocs d'Espanya i majoritàriament castellanoparlants que són partidaris de la independència.

RedaccióActualitzat

Aquest divendres s'ha presentat a Barcelona "Súmate", un col·lectiu de persones procedents de diversos llocs d'Espanya i majoritàriament castellanoparlants que són partidaris de la independència.

Eren a l'acte les presidentes de l'ANC i d'Òmnium, l'economista Xavier Sala Martín, el comissari del Tricentenari Miquel Calçada o l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal. Els membres que han intervingut eren un militant del PSC i dos exmilitants del PP i UPyD. Davant del discurs del PP que adverteix de fractures i divisions, Súmate reivindica la consulta com a màxima expressió de democràcia.

El president de l'entitat independentista, Eduardo Reyes, ha manifestat que "el que va començar com un somni, ara ja és un malson per a alguns". Ha insistit que "la llengua i els orígens no són un motiu de fractura" i que "per als demòcrates no hi ha fractura que valgui".

A l'acte, que ha aplegat unes 300 persones, hi han estat presents la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell; la d'Òmnium Cultural, Muriel Casals; el comissari del Tricentenari, Miquel Calçada: l'economista Xavier Sala i Martín o el president de l'Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d'Abadal, entre altres.

Anar al contingut