Sitges

Es presenta a Sitges la primera associació de policies homosexuals de l'Estat

Dins de cossos com l'exèrcit o la policia ser homosexual no sempre és o ha estat fàcil. Ara, però, de mica en mica aquest fet es va normalitzant i, fins i tot, ha nascut la primera associació de policies homosexuals de l'estat. S'ha presentat a Sitges. L'entitat neix amb la voluntat de ser un espai per vehicular les reivindicacions de gais i lesbianes en els cossos policials i, alhora, una eina de lluita contra les agressions homòfobes.

Actualitzat
A Suècia, fa sis anys que hi ha policies que han declarat la seva homosexualitat i que treballen obertament a comissaries de tot el país. Més enllà de l'àmbit estrictament personal, ha estat una tasca de transmissió de coneixements entre companys i d'educar-los sobre la comunitat homosexual i sobre l'homofòbia.

A Catalunya, tot just ara es comença el procés de normalització del fet homosexual a les comissaries, i un pas important és la creació per primer cop a Catalunya, però també a Espanya, d'una associació de policies homosexuals. La nova associació vol facilitar la sortida de l'armari dels agents perquè deixin de ser invisibles als ulls dels companys, però, alhora, vol millorar l'atenció al ciutadà i que es visualitzin els delictes contra els homosexuals. Segons Víctor Argeleguet, el president de l'entitat, molt sovint una agressió homòfoba es tendeix a tractar-la com qualsevol altra agressió.

L'associació també demana que s'estableixi un protocol d'actuació en cas de violència domèstica en el si de parelles homosexuals, tant formades per dos homes com per dues dones.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut