Els nens i els adolescents també tenen dret a la intimitat a les xarxes
Els nens i els adolescents també tenen dret a la intimitat a les xarxes

És possible controlar els joves a internet sense vulnerar la seva intimitat?

La Sindicatura de Greuges creu que sí, que es pot i que cal trobar un equilibri entre els dos drets, el dels pares i el dels fills

RedaccióActualitzat

És un tema sensible que molt sovint es tracta només des de la banda dels pares: l'ús que fan els adolescents d'internet i de les xarxes socials. L'adjunta al síndic de greuges per la defensa de nens i adolescents, María Jesús Larios, considera que el control dels fills a les xarxes ha de respectar també la seva intimitat.

Larios ho ha dit a Europa Press, i ha defensat que cal trobar l'equilibri a l'hora de supervisar la seva activitat a internet i no envair el dret al seu espai privat:

"Cal respectar el dret a la intimitat dels infants. No pot ser, per exemple, permetre als pares accedir directament a les comunicacions dels seus fills, sinó que cal fer més tasques educatives i de suport. I naturalment d'establir límits, tant de continguts com d'accés a xarxes d'acord amb la seva edat, això és molt important."

Larios també ha demanat als mitjans de comunicació que tinguin més cura i més control a l'hora de tractar casos en què hi ha menors implicats:

"En una informació sobre uns fets, en exercici de la llibertat d'informació i amb l'interès públic que es vol garantir, no sempre fem totes les prevencions per garantir la intimitat dels infants. Necessitem la millora dels codis deontològics, la millora de la conscienciació per garantir que no es pugui conèixer la identitat d'aquell infant."

Segons l'adjunta al síndic de greuges, les mateixes xarxes faciliten molt localitzar aquests menors si no se'ls protegeix, com en el cas Nadia. És la nena amb una malaltia rara el pare de la qual va fer una campanya per recollir diners per al seu tractament que al final va ser un frau.

Anar al contingut