Barcelona

Es nomena la junta de relleu de Catalunya Caixa abans que l'entitat passi definitivament al BBVA

De fet, Catalunya Caixa ja és propietat del BBVA, només falta formalitzar la venda d'un paquet de crèdits a un fons dels anomenats voltor i l'entitat emprendrà una nova etapa. L'adquisició es pot tancar aquest mes

RedaccióActualitzat

Catalunya Caixa tanca una etapa i n'obre una altra. S'han nomenat els càrrecs de la junta de relleu que substitueixen la direcció actual.
Després de ser rescatada i de rebre més de 12.000 milions d'euros en diners públics, Caixa Catalunya va ser nacionalitzada i, l'estiu de l'any passat, va ser subhastada i venuda al millor postor, el BBVA.

Ara, quan falten pocs dies perquè se'n formalitzi definitivament la venda, els actuals propietaris, el FROB i el Fons de Garantia de Dipòsits, han fet la junta d'accionistes, en què s'han aprovat els beneficis que l'entitat va tenir l'any passat: 122 milions d'euros. Uns guanys que han minvat pels ajustos interns i les dificultats del negoci.

La junta d'accionistes

Catalunya Caixa té pocs accionistes; per tant, la junta s'adapta a la circumstància. Lluny de grans sales, els propietaris i gestors, o sigui el Fons de Reestructuració Bancària i el Fons de Garantia de Dipòsits, han tancat una etapa més de l'entitat davant 25 persones. De fet, Catalunya Caixa ja és propietat del BBVA, només falta formalitzar la venda d'un paquet de crèdits a un fons dels anomenats voltor, i l'entitat emprendrà una nova etapa. Està previst que l'adquisició es tanqui definitivament aquest mes.

Per encarar aquesta nova etapa, s'ha aprovat ja el nom dels sis nous consellers de l'entitat, tots directius o vinculats al BBVA i que aquest dissabte no han participat a la junta. Entre els nous consellers de Catalunya Caixa hi ha Xavier Queralt, director territorial del BBVA a Catalunya, i l'actual directora de l'entitat a Espanya i Portugal, Cristina de Parias, que és qui més sona com a nova presidenta de Catalunya Banc.

Els accionistes minoritaris, que tenen poc més de l'1,5 per cent del capital, han estat els únics a preguntar pel futur i també a criticar. Ho han fet pels que han perdut diners amb les preferents i pels que han estat desnonats. Eren molts més els que aquest matí protestaven al carrer.

Però l'encara president, José Carlos Pla, no ha volgut desaprofitar l'ocasió per dir que han treballat des de fa dos anys per fer una gran reestructuració, reduir plantilla, reduir despeses, traspassar la part immobiliària al banc dolent i vendre-la sanejada a una de les millors entitats espanyoles.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut