Barcelona

Es multipliquen per quatre els robatoris de rellotges de luxe a Barcelona els últims 5 anys

L'any 2017 es van denunciar 578 robatoris de rellotges de luxe, la majoria al carrer i a turistes

RedaccióActualitzat

A Barcelona, cada cop hi ha més robatoris de rellotges de luxe al carrer, i les víctimes són, sobretot, turistes. Moltes de les víctimes són asiàtiques, japonesos amb un nivell adquisitiu elevat que no són prou previnguts quan es mouen per Barcelona.

En els últims 5 anys, aquests robatoris s'han multiplicat per quatre. L'any passat es van denunciar 578 robatoris. Gairebé la meitat van ser amb violència. El juny de l'any passat, els Mossos d'Esquadra van detenir 27 persones especialitzades en robatoris de rellotges que tenien un valor de fins a 120.000 euros.

Una xifra que el 2012 era quatre vegades més baixa. Llavors, es va denunciar el robatori de 124 rellotges, 88 de manera violenta.

Als carrers de Barcelona hi ha bandes de joves, arribats d'Itàlia o França, que sostreuen els rellotges de luxe per la força. Segons els Mossos d'Esquadra, grups de delinqüents habituals de Barcelona s'han sumat a aquesta tendència de robar rellotges de luxe perquè aconsegueixen una alta i ràpida rendibilitat econòmica perquè es poden col·locar amb facilitat al mercat.

 

Els compradors d'aquests productes robats, però, han de saber que en el moment que vulguin portar el rellotge a un centre autoritzat de la marca sortirà una alerta per robatori si aquest ha estat denunciat. Ho ha explicat el responsable tècnic de la rellotgeria Unión Suiza:

"En el moment en què pogués entrar en un centre autoritzat de la marca per reparar surt una alerta segons la qual aquell rellotge està denunciat, queda aturat i les policies es posen en marxa."

El cònsol japonès a Barcelona, Naohito Watanabe, alerta els seus compatriotes que cal estar atent en les seves visites a Barcelona:

"El Japó és un dels països més segurs del món, la gent pot deixar qualsevol cosa a la cafeteria i no passa res. Estem avisant els japonesos del perill de robatoris."

A més, el consolat del Japó ha editat un tríptic que informa els turistes japonesos de la importància de vigilar cadascuna de les pertinences que porten.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut