Taulells de facturació d'Iberia.

Reunió sense acord: Es manté la vaga del personal de terra d'Iberia al Prat

El personal de terra d'Iberia ha convocat aturades a l'aeroport del Prat per al 27 i 28 de juliol, i el 3 i 4 d'agost

RedaccióActualitzat

Finalitza sense acord la reunió de mediació entre els representants d'Iberia, els sindicats dels treballadors de terra de l'aeroport del Prat i el departament de treball.

Tot i que l'acord estava a tocar al final Iberia s'ha desmarcat. Es mantenen, per tant, les aturades per a divendres i dissabte de la setmana que ve i de la següent.

Tant els sindicats com els mediadors han reconegut que l'acord ha estat "a tocar", però la companyia ha decidit "no acceptar-lo" després que els seus representants rebessin una trucada a última hora, segons ha confirmat el secretari general de Treball, Afers Socials i Família, Josep Ginesta.

Els treballadors han recriminat a l'empresa que "supediti" problemes concrets de l'aeroport del Prat a un acord estatal, un fet que entenen que "deixa sense capacitat de negociar als treballadors de Barcelona". Amb tot, Ginesta s'ha mostrat confiat que s'arribi a un acord "en les pròximes hores".

Hi ha 2.000 treballadors cridats a fer una vaga que també podria afectar Vueling. Els treballadors diuen que encara hi ha temps per desconvocar la vaga i denuncien l'allargament de les jornades per atendre els passatgers de Vueling. 

A més d'Ibèria, que a Barcelona té el pont aeri, Iberia Airport Services és qui s'encarrega de l'assistència a companyies del seu grup: Vueling, Level, Aer Lingus i també de l'assistència d'American Airlines, Air China, Avianca o Turkish Airlines. Calculen que és el 60% de la feina al Prat.


Notícia relacionada:Consulta el calendari de vagues d'aquest estiu als aeroports

 

27 i 28 de juliol i 3 i 4 d'agost

El personal de terra d'Iberia ha convocat aturades a l'aeroport del Prat per al 27 i 28 de juliol, i el 3 i 4 d'agost. La primera reunió amb la mediació del Departament de Treball va acabar sense acord.

Serveis mínims en la vaga de Ryanair

El ministeri de Foment ha assignat els serveis mínims per a la vaga del personal de cabina de Ryanair per al 25 i 26 de juliol, que seran d'entre un 30% i un 60%, en funció de la ruta. En tot cas, es garanteixen les connexions amb les illes.

Anar al contingut