Una altra imatge del pres fugit el 19 de maig del 2017 a Vilanova i la Geltrú facilitada pels Mossos d'Esquadra. Primer pla. (Vertical)
Una altra imatge del pres fugit el 19 de maig del 2017 a Vilanova i la Geltrú facilitada pels Mossos d'Esquadra. Primer pla. (Vertical)

Es manté i s'amplia el dispositiu de recerca del pres fugat a Vilanova i la Geltrú

Actualitzat

ACN Vilanova i la Geltrú.-Els Mossos d'Esquadra mantenen i amplien arreu de Catalunya el dispositiu de recerca del pres fugat a Vilanova i la Geltrú. L'home -de 24 anys, molt corpulent i de nacionalitat marroquina- va burlar la policia aquest divendres al migdia quan sortia de l'edifici dels jutjats de la capital del Garraf, on havia anat a declarar per una causa pendent per robatori. De fet, el pres també té un altre judici pendent per intent d'assassinat comés el 2016 i se'l considera "un home perillós". Des del moment de la fugida, els Mossos van desplegar un ampli dispositiu amb diverses unitats i amb l'ajuda de l'helicòpter, per poder localitzar el fugat a les rodalies del jutjat de Vilanova i a la comarca del Garraf. Després d'hores de recerca infructuosa, la policia catalana ha difós la seva fotografia a les xarxes socials i ha ampliat la recerca arreu de Catalunya, especialment a la comarca del Baix Llobregat, que és on vivia el fugitiu.

Actualment, el pres fugitiu era un dels darrers preventius ingressats a la presó Model de Barcelona i tenia una ordre d'expulsió del país. El cas que ha portat el fugitiu fins als jutjats de Vilanova era un cas de robatori violent amb banda organitzada. Després de declarar, segons han explicat fonts dels Mossos d'Esquadra, s'ha abraçat amb els altres tres presos que també declaraven, moment que ha aprofitat per escapolir-se del control policial. Les càmeres dels jutjats han confirmat que l'home ha sortit de les instal·lacions i anava emmanillat. En aquest sentit, segons alguns testimonis presencials consultats per l'ACN, l'home s'hauria escapolit pel jutjats de guàrdia. Els Mossos recorden als ciutadans que en cas que el vegin o l'identifiquin, ho posin en coneixement de la policia a través del telèfon 112.

Anar al contingut