Les fortes tempestes deixen 13 ferits, destrosses materials i arbres caiguts

No hi ha cap carretera tallada a causa de la pluja però es manté el pla Inuncat pel risc de fortes pluges, que seguiran aquest dijous

RedaccióActualitzat

El temporal de pluja i vent de dimecres a la tarda ha provocat 13 ferits, talls de carreteres i vies fèrries i nombrosos danys en mobiliari urbà, sobretot a les comarques de Tarragona.

L'alerta per precipitacions intenses encara es manté i també el pla Inuncat per risc d'inundacions.  

Tretze ferits

El PIUS Hospital de Valls va asssitir 13 persones en el servei d'urgències durant l'episodi de pluges i vent. Dotze dels atesos els van donar d'alta dimecres a les poques hores i són de caràcter lleu i una va ser intervinguda quirúrgicament d'una ferida a l'avantbraç esquerre, evoluciona satisfactòriament i serà donada d'alta al llarg d'aquest dijous.  

A banda de la persona intervinguda quirúrgicament, de la resta d'ateses dues van quedar ferides en un accident de trànsit a causa del temporal i la majoria de les altresvan ser ateses per ferides per vidres trencats o bé contusions d'objectes o branques arrossegats pel vent.

Destrosses materials

Valls, una de les poblacions més afectades, s'ha despertat amb les conseqüències del temporal en carrers i edificis. La brigada municipal, i també alguns veïns, treballen des de primera hora per reparar els nombrosos danys. Uns 150 arbres caiguts, un centenar de senyals de trànsit, enllumenat afectat.

 

Al carrer, els operaris retiren arbres caiguts i tot el que ahir va ser arrossegat pel temporal.

En tre altres destrosses importants ha caigut una façana, al voltant de l'estació d'autobusos una cafeteria destrossada, amb els tendals arrencats.

Mentre que a la zona esportiva El Vilar, que s'han aixecat dues cobertes.

L'Ajuntament  de Valls ha obert un telèfon per a les persones afectades, i durant el matí ja hi han passat una cinquantena.

Tarragona és una altra de les ciutats més afectades per la tempesta. Continuen les tasques de neteja i restabliment del mobiliari urbà, en edificis i sobretot per la caiguda d'arbres com els de la Rambla, on van caure arbres de grans dimensions, i en urbanitzacions i camins.

 

La brigada municipal retirava els arbres que havien caigut al mig del carrer i que estaven tallats al trànsit.

Davant de la Diputació va caure una amèlia centenària, i a la Rambla van caure diversos arbres. Però avui ja s'han pogut muntar les paradetes del mercadet amb normalitat.

Al centre de la ciutat va caure la pèrgola del Parc de les Granotes, on sempre hi ha moltes famílies jugant. L'Ajuntament ha tancat el circ i el pretori per problemes tècnics.


A la urbanització d'Els Boscos han caigut una vintena de pins. El vent ha arrencat arbres tan grossos com aquest, que ha fet caure les línies telefòniques.

 

 

 

A peu de platja, el vent va fer volar literalment les embarcacions. i aquest dijous al matí s'amuntegaven les unes sobre les altres, i responsables del club n'avaluaven els desperfectes.

Molt a prop, el vent va arrencar un balcó i material d'un restaurant pròxim.

A la Costa Daurada, hi ha desperfectes a Salou, Torredembarra, Tarragona, entre d'altres poblacions.

Avisos al 112

El Telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha atès 700 trucades relacionades amb l'episodi de pluges fins a les 12.30 hores de dijous.

Per comarques: 218 trucades s'han fet des del Tarragonès, 83 des de l'Alt Camp, 67 des del Barcelonès i 60 des del Vallès Occidental.

Per municipis, la majoria de trucades 117 s'han fet a Tarragona,  76 a Valls , 50 a Barcelona  i  33 del Catllar.

La causa de les trucades al 112 han estat per branques i arbres caiguts, inundacions de baixos, despreniments i objectes a la calçada i caiguda de cobertes i uralites.

 

Actuacions dels Bombers

De les 700 trucades, 344 trucades s'han derivat als Bombers de la Generalitat i als Bombers de Barcelona i 341 s'han derivat als diferents cossos policials, bàsicament per afectacions del trànsit.

Els Bombers de la Generalitat han rebut 69 avisos relacionats amb els efectes de la pluja i el vent, entre les 8 i les 12 hores de dijous.

 

 

Des de l'inici de l'episodi de pluges, dimecres a la tarda, han rebut més de 330 avisos.

Es tracta de serveis per arbres caiguts a la via pública, sanejaments de façana, i embornals i canals embossades.

Els Bombers de Barcelona han fet una quinzena de sortides en tot l'episodi de pluges fins ara.

A més, al Parc Fluvial del Besòs s'ha activat el Pla d'Emergències en fase d'inundació parcial, en el seu nivell 4, que determina el tancament de la zona d'ús públic i el tancament de l'equipament.

 

Subministrament elèctric

En relació a les afectacions de subministrament elèctric actualment només resta pendent l'avaria al municipi d'Alella, amb 360 abonats afectats.  

Les avaries s'han anat arreglant durant aquest dijous al matí ja que a primera hora Endersa informava que fins a 5.000 clients de l'Alt Penedès, el Vallès Oriental i el Baix Llobregat no tenien llum.

 

 

Cap carretera tallada

Aquest matí s'ha restablert el tràsit a la carretera T-203 al Catllar, al Tarragonès, que des de dimecres a la tarda estava tallada en tots dos sentits

 

 

El Servei Català de Trànsit recomana precaució per circular en condicions de pluja, moderant la velociotat i mantenint la distància de seguretat entre els vehicles.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut