Es lliuren les Beques Carnet Jove 2017: cinc joves començaran pràctiques formatives a TV3

En un acte amb els joves guardonats i les empreses col·laboradores, entre elles la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), ahir es van lliurar les Beques Carnet Jove 2017. L'Agència Catalana de la Joventut ofereix onze estades de pràctiques professionals en empreses de referència dels àmbits de la comunicació, la cultura i l'acció social a joves d'entre 16 i 31 anys. Cinc d'aquests becats faran les seves pràctiques a TV3, en els àmbits de grafisme, caracterització, ambientació, muntatge musical i vestuari.

Actualitzat

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, i el director general de l'Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, van fer entrega ahir al vespre de les onze beques Carnet Jove per aquest 2017 a joves d'entre 16 i 31 anys en els camps professionals del disseny, el còmic, el periodisme escrit, la ràdio, la fotografia, el grafisme, la caracterització, l'ambientació, el muntatge musical, el vestuari i l'àmbit de l'acció social. Així mateix, els representants de Joventut van reconèixer els 11 joves beneficiaris de les Beques Carnet Jove durant el 2016, als quals se'ls va entregar un certificat acreditatiu.

L'acte, que va ser conduït pel presentador del programa "Generació Digital" de TV3, Lluís Marquina, va comptar amb prop d'un centenar de persones, entre els quals hi van participar, a més dels joves becats, els representants i tutors de les empreses, entitats institucions col·laboradores del programa: CCMA, El Punt Avui, Grup Flaix, La Vanguardia, Panini Còmics, Estudi Muto, Ediciones El Jueves, la Fundació Bancària ‘la Caixa', l'Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya, l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès i la Federació d'Institucions Professionals del Còmic.

Tal com va destacar Marta Vilalta durant l'acte, la principal novetat de l'edició d'enguany de les Beques Carnet Jove és la incorporació d'una beca en l'àmbit del treball i l'educació social, en la qual el jove seleccionat farà una estada en pràctiques a l'àrea social de la Fundació Bancària ‘la Caixa'. Així mateix, en aquesta nova edició la beca radiofònica canvia d'empresa i passarà a desenvolupar-se al Grup Flaix.

Segons va afegir la directora general de Joventut, un dels reptes principals de Joventut és afavorir la inserció professional dels joves i aquestes beques són una gran eina per aconseguir-ho. Vilalta va destacar la preparació dels joves finalistes i la qualitat dels coneixements i experiència en el seu sector professional que adquireixen els joves. "Les beques, més enllà de ser unes pràctiques d'aprenentatge i experiència, són sobretot una oportunitat per obrir portes pel futur professional en el seu sector. I estem contents des de la Direcció General de Joventut poder-hi contribuir en fer-ho realitat".

 

 

 

Per la seva banda, el cap de Formació, Selecció i Desenvolupament de l'àrea d'Estratègia en Recursos Humans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Manel Manzanas, va ser l'encarregat de dirigir unes paraules als assistents en nom de les empreses col·laboradores del programa. Pel representant de la televisió pública catalana –que acull cinc de les onze beques–, la iniciativa permet als estudiants "contribuir al coneixement de la professió des d'un àmbit professional de gran exigència, millorar el currículum i augmentar les seves oportunitats, però alhora, aporta talent, frescor i joventut a les organitzacions, que ens permet tenir noves mirades al present i al futur".

En el mateix sentit, el director de l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya, Eduard Bertran, va posar en valor la importància de la formació dels joves en el mateix món professional, ja que les beques "permeten als nostres alumnes consolidar i reforçar allò après a les aules i vehicular la relació entre el món formatiu i el professional".

Els onze joves beneficiaris d'aquest 2017, realitzaran una estada d'un any en empreses de referència en els seus àmbits per la qual obtindran un ajut de 5.000 €. A més de l'experiència professional acumulada, la persona beneficiada rebrà un certificat acreditatiu de la seva estada.

Les Beques Carnet Jove van néixer l'any 2009 i dels 87 joves han gaudit d'aquesta beca n'hi ha que han assolit un èxit professional molt remarcable durant i després de la seva estada a l'empresa.

Les Beques formen part del Programa Connecta't, a través del qual el Carnet Jove i Joventut porten a terme altres iniciatives que contribueixen a la inserció professional dels joves, com ara el Jurat Carnet Jove del Festival del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, l'acció "Vols ser reporter/a del Carnet Jove?" i el Càsting Carnet Jove. Així mateix, el Carnet Jove ofereix més de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional als seus 552.000 titulars.

ccma.cat

Anar al contingut