Barcelona

Es fuga un administrador de finques de Barcelona després d'estafar més de 600.000 euros a 55 comunitats de veïns

Més de 1.800 famílies barcelonines, agrupades en una cinquantena de comunitats de veïns, asseguren que el seu administrador de finques els ha estafat entre 600.000 i 900.000 euros. Les famílies, residents als districtes del Clot, Navas, la Sagrera i Sant Andreu, acusen l'administrador d'haver fet un desfalc amb totes les quotes i derrames que han pagat els últims dos anys. L'administrador, Antonio L., amb despatx a la Sagrera, ho va negar i va parlar d'un "malentès" amb la persona que li duia els comptes abans de fugar-se.

Actualitzat

Les famílies afectades tenen previst reunir-se per decidir si actuen conjuntament a partir d'ara i per posar-se en contacte amb el síndic de greuges per denunciar el cas. Els veïns no descarten presentar un querella criminal contra l'administrador o bé una denúncia per la via penal.

Una de les perjudicades, Mónica Rísquez, assegura que els últims dos anys tots els veïns de la seva escala han pagat 100 euros mensuals per pagar la rehabilitació de la façana, diners que s'han arribat a ingressar als comptes corresponents. Ara l'empresa constructora els demana el pagament immediat de 2.000 euros a cada família i, en cas contrari, les demandarà per impagament.

Abans de desaparèixer, el presumpte culpable va anunciar que ja havia encarregat una auditoria per si s'havia produït "algun error en la gestió", però va afegir que "ni de bon tros" s'havien desviat els diners com es queixen els veïns.

Anar al contingut