L'Hospitalet de Llobregat

Es disparen les consultes als serveis d'ajuda per deixar de fumar per la nova llei del tabac

La nova llei del tabac -molt més restrictiva- ha animat moltes persones a deixar de fumar i ha disparat la demanda als serveis de la Sanitat Pública que ajuden a aconseguir-ho. Un dels que està atenent més sol·licituds és el telèfon Sanitat Respon. En la primera setmana de l'any han rebut vuit vegades més trucades que en tot el gener de l'any passat.

Actualitzat
El servei Sanitat Respon està rebent aquests dies moltes trucades de persones que volen deixar de fumar. Només durant la primera setmana de gener s'han multiplicat per vuit les trucades rebudes per la mateixa qüestió durant tot el gener de l'any passat. Si de mutu acord consideren que el fumador ho pot deixar sense ajuda externa, se li ofereix un seguiment telefònic durant tot un any.

Fina Rovira, una de les persones que treballen al servei del telèfon Sanitat Respon, afirma que es tracta d'"un treball molt de tu a tu. Es crea un vincle persona-infermera molt maco. Tothom intenta trobar aquella persona."

Però per a les persones que prefereixen un contacte més personal, els centres d'atenció primària també ofereixen programes de deshabituació del tabac.

Des de l'entrada en vigor de la primera llei antitabac, cada any 2.000 persones han participat en els programes de deshabituació del tabac. Una xifra que ara, amb l'enduriment de la llei, s'espera que augmenti.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut