Les bastides faciliten l'accés als pisos
Les bastides faciliten l'accés als pisos
Barcelona

Es disparen els robatoris a domicilis a l'àrea metropolitana de Barcelona

Tot i que els fets delictius han baixat, hi ha hagut un augment dels robatoris amb força a l'interior de domicilis i els furts, sobretot al metro

RedaccióActualitzat

Milloren les dades de delinqüència a Barcelona. Els fets delictius han baixat en els últims quatre anys un 6,7%.

En les dades del 2015, que s'han sabut aquest divendres, hi ha, però, un repunt dels furts, sobretot al metro, i també pugen molt els robatoris a domicilis.

És una tendència que es repeteix a l'àrea metropolitana, on també es disparen aquest tipus de robatoris. A Barcelona, van pujar un 27%; a Badalona, un 36%, i a Sant Cugat, un 33% respecte al 2014. Hi ha ciutats on baixa, com l'Hospitalet, o Castelldefels, però no és l'habitual.

Els robatoris amb força dins de domicilis pugen un 27%

A Barcelona, l'any passat, es van cometre 6.629 robatoris dins de domicilis, el 27% més que el 2014. Els Mossos d'Esquadra atribueixen la majoria d'aquests delictes a lladres ocasionals que busquen pisos de molt fàcil accés i entren forçant el pany o esbotzant la porta d'una puntada de peu.

També hi ha grups més sofisticats, una minoria, que provenen dels països de l'Est, i tenen més mobilitat geogràfica, ja que actuen tant a Barcelona com en altres ciutats de Catalunya o d'Europa, i estan més "preparats".

Els Mossos han reforçat les unitats d'investigació específiques per lluitar contra aquests delinqüents, i també la tasca de prevenció amb els veïns.

L'any 2015 també hi ha hagut un lleuger repunt dels furts a Barcelona, motivat, sobretot, per un pic de denúncies al metro que hi va haver fins al juliol passat. A partir d'aquí, s'ha creat una unitat específica per lluitar contra els robatoris als transports.

En canvi, els robatoris amb violència al carrer i als establiments han baixat més d'un 20%.

Anar al contingut