Nova York

Es dispara el nombre d'homicidis comesos pels veterans nord-americans de l'Iraq i l'Afganistan

Almenys 121 crims comesos en els darrers anys als Estats Units han estat protagonitzats per soldats veterans de l'Iraq i l'Afganistan. Així ho recull un informe que publica "The New York Times" i que posa en relleu un espectacular increment d'aquests casos des de l'any 2001, data d'inici de la intervenció militar nord-americana a l'Afganistan. En concret, s'ha detectat un augment del 89% en aquests darrers sis anys. L'estudi s'ha realitzat analitzant retalls de premsa, informes policials, expedients militars i entrevistes als implicats i les seves famílies.

Actualitzat

Segons publica el rotatiu, al voltant d'un terç de les víctimes eren dones, nòvies, fills o altres parents dels veterans de guerra, mentre que en un 25% dels casos es tractava de companys de feina dels agressors.

La investigació indica que tres quartes parts dels veterans que es van veure implicats en la mort d'altres persones encara estaven en servei en el moment dels fets, mentre que més de la meitat dels successos van implicar l'ús d'armes de foc.

Pel que fa als resultats de les entrevistes amb familiars dels veterans de l'Afganistan i l'Iraq, la gran majoria apunten a un canvi en el comportament dels soldats un cop tornats a casa. "Va tornar de la guerra diferent" és la frase més repetida, apunta "The New York Times", amb referències concretes a l'abús de substàncies estupefaents i inestabilitat mental.

Anar al contingut