Es dispara el lloguer d'autocaravanes: no en quedarà cap de lliure per passar-hi l'estiu

Molts nous usuaris després del confinament troben en el caravàning la manera de viatjar amb la família i totes les mesures de seguretat i higiene

Cristina HerranzActualitzat

Des que han obert després del confinament, els concessionaris del sector del caravàning no paren de rebre peticions per llogar un vehicle per viatjar aquest estiu. El coronavirus ha provocat un autèntic boom per passar-hi les vacances, per la seguretat i la independència que ofereix viatjar en una casa amb rodes. Les previsions per a aquest estiu són que no en quedi cap per llogar.

El sector, de fet, ja vivia uns anys de bonança. Les vendes entre el 2014 i el 2019 s'han multiplicat per 7 perquè han passat de 900 noves matriculacions a 6.500 l'any passat.
D'altra banda, l'opció del lloguer s'ha multiplicat per 5. Mentre el 2014 se'n van llogar un miler, l'any passat en van ser 5.500.

 

Per a aquest agost, ja estan llogades un 80% de les autocaravanes que hi ha al mercat, i es preveu que en els pròxims dies ja no en quedin per als mesos forts d'estiu.


Tot el parc d'autocaravanes llogat

Viatgers que aquest any descarten les aglomeracions de viatjar en autocar, tren o avió i allotjar-se en hotels, opten per les autocaravanes. El sector preveu una bona temporada, amb el lloguer del 100% parc mòbil disponible. I aquest any, amb un afegit: totes les mesures de seguretat i higiene.

"És gent nova, és gent jove, és gent que té ganes de viatjar, de moure's, i que veu que amb això té la possibilitat d'anar amb la seva família allà on desitja, amb moltes més possibilitats de moviment i també de seguretat."

Ramon Terradellas és gerent d'AutoSuministres Motor, una botiga de venda i lloguer on, com en totes, es desinfecten els vehicles cada vegada que un client hi entra o en fa ús. Es fa amb un tractament de nebulització de peròxid d'hidrogen que garanteix una desinfecció intensa anti-Covid.

"Podem assegurar als 100% que els vehicles que nosaltres entreguem tant de reparació, com de lloguer, com de venda, són absolutament absents d'aquest bitxo."

Per poder ser atesos, els clients han de demanar cita prèvia, i després de cada visita, es desinfecta tot el mobiliari. En uns dies en què el ritme de visites és constant.

Tots els vehicles es desinfecten amb peròxid d'hidrogen (CCMA)

 

Repunt de les vendes amb descomptes i ofertes

Després de mesos de caiguda dràstica de les vendes durant el confinament, -un 40% el mes de març, el 90% a l'abril i de nou un 40% el maig-, aquest mes de juny les matriculacions han repuntat, i el sector preveu tancar un bon any.
Per no perdre clients, moltes botigues fan descomptes i ofertes. Ara mateix, es poden trobar des d'autocaravanes de segona mà per 20.000 euros, fins a vehicles nous amb tots els luxes i comoditats, per 270.000 euros.

 

L'interès pel lloguer i la venda s'ha disparat després del confinament (CCMA)

 

L'opció Camper, o furgonetes adaptades

Aquestes setmanes s'ha disparat també el fenomen Camper, furgonetes adaptades amb espai per a llits, cuina i bany. Aquests dies, Pep Martín, responsable del Departament Comercial de BramTecnologies, una empresa especialitzada a adaptar furgonetes per a l'acampada, té moltes demandes.

"S'ha de veure realment si després tot aquest interès es tradueix en producció i vendes, però el cert és que la gent hi està molt, molt interessada."

Per continuar amb la bonança del sector, professionals i usuaris reiteren una petició: que s'habilitin més àrees i aparcaments per a autocaravanes.

Les autocaravanes i les Camper són una forma independent de viatjar estant a casa (CCMA)

 

 

ARXIVAT A:
MobilitatTurismeDesescalada
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut