París

Es difon un vídeo privat de Ségolène Royal proposant que els professors francesos treballin més

Aquest dijous se sabrà qui és el o la candidata socialista a la presidència de França. Ségolène Royal va començar la campanya de les primàries com a favorita de la militància, però no dels pesos pesants del partit. Tres setmanes després, l'acaba igual. Els sondejos encara li són favorables, però li ha caigut un bon gerro d'aigua freda. Un vídeo pirata, oportunament difós per internet, podria acabar danyant la imatge de la primera dona que té veritables possibilitats de presidir el país.

Actualitzat
La qualitat de les imatges és tan dubtosa com la seva procedència. Es tracta d'un vídeo robat d'una reunió privada de Ségolène Royal que s'ha començat a difondre per internet. L'aspirant a convertir-se en la candidata dels socialistes francesos critica un tema intocable per a l'esquerra, l'ensenyament públic. Diu que els professors haurien de treballar més i complir les 35 hores.

La resposta de la comunitat educativa no s'ha fet esperar: pancartes dient a Ségolène Royal que les 35 hores les faci ella. Però Royal es mostra confiada en les seves possibilitats i ha sortit al pas de la polèmica assegurant que "el mètode ha estat molt poc honest, però això no em fa més dèbil, de cap manera. Us diré el perquè... Perquè jo crec que el debat sobre l'educació nacional s'ha de fer mirant les coses com són."

Quan falten tres dies per a les primàries socialistes, aquesta maniobra pot tenir importants efectes ja que la comunitat educativa representa gairebé el 15 per cent dels militants. Un cop baix que algunes fonts atribueixen al seu principal rival dins del partit, l'exministre d'Economia Dominique Strauss-Kahn.

Aquestes maniobres han tingut efecte, segons els sondejos. Ségolène Royal continua sent la favorita, però hauria perdut bastant suport en les primàries dels socialistes francesos que es faran aquest dijous.

Anar al contingut