Aeroport del Prat

Es detecta un nou mètode per passar cocaïna als aeroports en dones que fan plorar els seus nadons als controls

Els agents de la Guàrdia Civil que treballen en els controls de l'aeroport de Barcelona han detectat un nou mètode que utilitzen algunes dones que intenten passar cocaïna camuflada als seus equipatges, i que fan servir nadons per "entendrir" els agents i aparentar innocència. Els agents que estaven de guàrdia el passat dia 6 a l'aeroport no donaven crèdit al que van veure: una mare pessigant el seu nadó de nou mesos perquè plorés abans de passar la duana i intentar d'aquesta manera que no li revisessin l'equipatge.

Actualitzat
Fonts de la Guàrdia Civil han explicat que el succés va tenir lloc al migdia, quan els agents van veure Lorena Natali L.D., una ciutadana equatoriana de 22 anys amb residència a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), que portava una nena de nou mesos i la va pessigar perquè plorés.

La dona intentava donar aparença de normalitat i despertar la tendresa dels agents, però aquests no van deixar de revisar el seu equipatge i van trobar en un doble fons simulat en els laterals de la maleta, una partida de 14,460 quilograms de cocaïna. La dona havia arribat a Barcelona en un vol procedent de Guayaquil.

L'ús de nadons per intentar relaxar la vigilància policial també va ser el mètode d'una altra dona, Magdalena E., de 29 anys, que va arribar dissabte passat a Barcelona en un vol procedent de Buenos Aires i va desembarcar amb un altre nadó als braços. Els agents li van revisar la motxilla i li van trobar dos embolcalls amb 5 quilos de cocaïna.

En tots dos casos, després de la detenció de les dues mares, els nadons van ser posats a disposició de la Direcció General d'Atenció a la Infància de la Generalitat. Segons la Guàrdia Civil, la proliferació de l'entrada de cocaïna per l'aeroport del Prat, afavorida per l'augment de vols directes a Sud-amèrica, es constata gairebé diàriament.

Aquest mateix diumenge va ser detingut Alfredo Javier I., un ciutadà uruguaià de 25 anys que va arribar a Barcelona en un altre vol procedent de Buenos Aires, i que en passar pel control duaner va ser descobert transportant 3,6 quilos de cocaïna en el doble fons de la seva maleta.
Anar al contingut