Aglomeracions aquesta tarda a la parada de la Sagrera (ACN)
Aglomeracions aquesta tarda a la parada de la Sagrera (ACN)
Barcelona

Es desencalla el conflicte del metro: comitè d'empresa i TMB accepten una mediació

Ara falta el vistiplau de les assemblees dels treballadors, que s'hauran de convocar els pròxims dies

RedaccióActualitzat

El conflicte del metro de Barcelona podria entrar en vies de solució. El Departament de Treball ha presentat una proposta de mediació que recull diverses reivindicacions dels treballadors que tant el comitè d'empresa com TMB han acceptat. Ara, hi falta el vistiplau de les assemblees dels empleats del metro, que s'hauran de convocar els pròxims dies.

Josep Ginesta, secretari general de Treball, explica que la situació ha canviat:

"En aquesta proposta hi ha modificacions rellevants, importants per al comitè, reconeixements de compromisos que històricament s'havien assumit. Hi ha hagut gestos que el comitè acabés veient llum i esperança per a la sortida negociada i amb un acord."

 

 

Aquest dilluns hi ha hagut reunions coincidint amb el dotzè dilluns d'aturades d'un conflicte que ja fa un any i mig que dura.

Com és habitual, hi ha hagut aturades entre les 7 i les 9 del matí, entre les 4 i les 6 de la tarda i entre 2/4 de 9 del vespre i 2/4 d'11 de la nit. Les aturades no han comportat incidents remarcables més enllà d'alguns actes vandàlics denunciats per la companyia TMB en estacions com Vallcarca i Guinardó - Hospital de Sant Pau. L'afluència també ha obligat a regular puntualment l'accés a les andanes a l'estació de la Sagrera, de la línia L-5.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut