Barcelona

Es denuncien 179 casos d'agressions per odi i discriminació a Catalunya en un any

A Catalunya s'han denunciat 179 casos d'agressions per odi i discriminació des del març del 2010 fins al març d'aquest any. Quatre de cada deu agressions són motivades per l'origen ètnic o racial, i tres de cada deu, per homofòbia. La resta són per motius com la ideologia política o la religió, segons les dades dels Mossos d'Esquadra a les quals ha tingut accés Catalunya Informació.

RedaccióActualitzat
L'any 2008 es va crear un protocol policial específic per a les discriminacions a l'anomenat col·lectiu LGTB, és a dir, gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals. El 2010 s'hi van incloure el racisme, la xenofòbia, i l'orientació política, ideològica o religiosa. El protocol obliga els agents a reflectir en les diligències policials si un delicte ha estat motivat per aquests tipus de discriminació, segons ha explicat la intendenta Rocío Rubio, interlocutora dels Mossos en qüestions d'odi i discriminació.

Els agents també organitzen xerrades de prevenció de conductes discriminatòries dirigides a joves d'entre 12 i 16 anys.

Segons els Mossos, ara el repte és aconseguir que les víctimes denunciïn les agressions, ja que segons les últimes dades elaborades a escala europea, només se'n denuncien un 20%.
Anar al contingut