Fotografia del jurat del concurs d'idees per a la reforma de les places de la Panera i de l'Auditori de Lleida, obrint les propostes rebud…
Fotografia del jurat del concurs d'idees per a la reforma de les places de la Panera i de l'Auditori de Lleida, obrint les propostes rebudes. Imatge del 9 d'octubre del 2017. (Horitzontal)

Es constitueix el jurat que haurà d'escollir els projectes per reformar les places de l'Auditori i la Panera de Lleida

Actualitzat

ACN Lleida.-El concurs d'idees per a la reforma de la plaça de l'Auditori i la plaça de la Panera de Lleida ha donat un pas endavant amb la constitució del jurat que triarà els projectes definitius i l'inici de la valoració de les propostes de reforma rebudes. N'hi havia un total de 45, provinents de tot Catalunya i també de la resta de l'Estat, 25 per al projecte de l'Auditori i 20 per al de la Panera. Aquest dilluns, el jurat haurà de seleccionar fins a cinc propostes, les millors per a cada un dels projectes, i demanarà als equips arquitectònics responsables que les desenvolupin, abans de fer la tria final de la proposta guanyadora, que es donarà a conèixer aquesta mateixa tardor. La previsió de l'Ajuntament de Lleida és completar tot el procés d'elecció de l'equip arquitectònic i redacció del projecte en els propers mesos, perquè totes dues obres puguin licitar-se i iniciar-se.

El tinent d'alcalde i regidor de Promoció i Gestió de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha remarcat la satisfacció pel nivell dels projectes presentats i pel seu "atreviment", que "ha de permetre resoldre urbanísticament dos espais que havien quedat pendents i que el govern vol resoldre en aquest mandat". La presidenta del jurat, la catedràtica d'Urbanisme de la UPC, Maria Rubert de Ventós, ha destacat que els projectes tenen el repte de garantir que les places siguin espais de convivència i fer-hi encaixar els diferents usos, amb espais oberts on el verd hi té molt protagonisme. El concurs d'idees forma part de la iniciativa dels Espais Singulars, un projecte que impulsa l'Ajuntament de Lleida, a través de la Fundació del Paisatge, i amb la col·laboració de la Demarcació de Lleida del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, amb l'objectiu d'aconseguir espais públics vius i útils a la ciutadania i augmentar la qualitat de vida dels lleidatans.La iniciativa de reformar ambdues places s'ha realitzat amb un procés de tres fases. La primera fase ha consistit en tallers participatius adreçats a la ciutadania; la segona, en la convocatòria d'un concurs públic d'idees per reformar aquests espais, que ha tingut en compte les conclusions d'aquests tallers, i una tercera fase, on s'avaluaran totes les propostes, s'exposaran els cinc projectes seleccionats i s'anunciarà la proposta guanyadora, que servirà de base per a la redacció del projecte d'execució. L'anunci de la proposta guanyadora es farà aquesta mateixa tardor. Larrosa ha explicat que amb aquesta iniciativa s'arrenca, definitivament, el procés arquitectònic per resoldre, des del punt de vista històric però també urbanístic, aquests espais perquè recuperin la seva centralitat i el seu encaix a la ciutat. Larrosa ha recordat que la remodelació de la plaça de la Panera està inclosa al Pla de Barris del Centre Històric, i la de Josep Prenafeta, de l'Auditori, al de Portal Magdalena-Noguerola. Cal recorda, però, que comerciants i veïns de l'entorn van presentar més de 3.000 signatures per reclamar que es mantingui l'aparcament que actualment hi ha a la plaça de l'Auditori de Lleida.Finalment, el responsable d'Urbanisme de la Paeria s'ha mostrat molt satisfet per l'alta participació obtinguda en aquesta iniciativa, amb propostes provinents d'arreu del territori.La reforma té l'objectiu de millorar la qualitat funcional, ambiental i paisatgística de la plaça de l'Auditori i la plaça de la Panera i el seu entorn, millorar les condicions de mobilitat i accessibilitat dels vianants i els diferents mitjans de transport, establir una proposta d'ordenació dels usos de l'àmbit que no comprometi la continuïtat i permeabilitat de l'espai lliure i articular una estratègia ambiental per l'àmbit que integri de manera coherent els espais verds, pavimentats i mobiliari urbà amb criteris de sostenibilitat ambiental, econòmica i social.

Anar al contingut