Un operari d'un indústria làctica manipula un formatge.
L'economia espanyola acumula 9 trimestres en negatiu.
Madrid

Es confirma que l'economia espanyola va caure un 0,1% en el segon trimestre de l'any

Com ja va avançar en el seu indicador avançat l'Institut d'Estadística, el PIB ha caigut un 0,1% durant el segon trimestre i ha millorat una dècima la dada interanual. Destaca un increment molt significatiu de la inversió en béns d'equip, o sigui la maquinària de les empreses. L'economia espanyola acumula 9 trimestres de creixement negatiu.

RedaccióActualitzat
Es confirma que l'economia espanyola va caure un 0,1% en el segon trimestre de l'any. L'institut d'Estadística ha publicat la xifra que ja havia avançat i que suposa una moderació de la recessió respecte al trimestre anterior. Tot i això, l'economia espanyola acumula 9 trimestres de creixement negatiu.

El producte interior brut del segon trimestre va baixar un 1,6% en relació amb el mateix període de l'any anterior. Aquesta moderació es deu al fet que la despesa de les llars no ha disminuït tant com en el trimestre anterior: ha passat de caure un 4,3% a baixar un 3,2%.

També la despesa de les administracions públiques s'ha reduït menys. Concretament 9 dècimes menys, fins a baixar un 2,4%.

També destaca el bon comportament de les exportacions de béns i serveis, que s'han incrementat en 5,6 punts, mentre que les importacions han augmentat més d'un 3% en el segon trimestre de l'any.
Anar al contingut