Barcelona

Errejón diu que, el 26-J, "Catalunya, el País Valencià i les Illes seran decisius"

Errejón creu que el procés sobiranista ha arribat a un punt d'impàs i que la prova són les dificultats per aprovar els pressupostos

RedaccióActualitzat

El número 2 de Podem, Íñigo Errejón, creu que els resultats de Catalunya seran decisius en les eleccions espanyoles del dia 26 de juny. En una entrevista a "El suplement", de Catalunya Ràdio, Errejón ha qualificat els pròxims comicis de segona volta del 20-D, i ha assegurat que Catalunya i "els territoris de parla catalana" seran claus per establir els resultats:

"Anem a una segona volta o un desempat. I en aquest desempat no només Catalunya, sinó tots els territoris de parlat catalana, Catalunya, el País Valencià i les Illes, seran decisius. No per casualitat l'eix mediterrani pot ser el que marqui la diferència en les pròximes eleccions"

Errejón, que ha fet tota l'entrevista en català, creu que el PSOE haurà de ser l'àrbitre entre el que ha anomenat el canvi o l'immobilisme.

"Abans parlàvem del govern a la valenciana i ara estam començant a parlar del govern a la barcelonina, que jo crec que és un dibuix més adient o que s'assemblarà més als resultats del 26 de juny. Però en tot cas nosaltres tenim la mà estesa"

El secretari de política de Podem ha defensat un referèndum per a Catalunya, i ha qualificat d'absurda i antidemocràtica la sanció de la UEFA al Barça per l'exhibició d'estelades en partits de la Champions.

Sobre la situació de bloqueig dels pressupostos, Errejón creu que el procés sobiranista ha arribat a un punt d'impàs:

"La discussió dels pressupostos s'està barrejant amb la continua discussió sobre el punt de ruta del procés. La barreja d'aquestes dues discussions està fent evident que s'ha arribat a un punt de bloqueig o a un punt d'impàs a Catalunya. Això és una discussió que té molt a veure amb el que pot passar el 26 de juny"

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut