La retirada del mercat d'aigua envasada s'amplia a les ampolles d'un litre i mig i 5 litres de la marca Eroski
La retirada del mercat d'aigua envasada s'amplia a les ampolles d'un litre i mig i 5 litres de la marca Eroski

Eroski també retira ampolles d'aigua pel mateix cas d'irritació digestiva que Condis

Condis ja va retirar dimarts envasos de l'aigua Aiguaneu, que ara investiga el Departament de Salut

RedaccióActualitzat

La cadena de supermercats Eroski se suma a la retirada d'ampolles de la seva aigua després del cas d'irritació digestiva. Aquest dimarts va ser la cadena Condis la que va apartar garrafes d'un lot de 5 litres d'aigua mineral de la seva marca blanca.

En un comunicat, el Departament de Salut informa aquest dimecres que "durant les actuacions que s'han fet a l'establiment Aigua del Montseny, S.A., envasadora de l'aigua Aiguaneu, s'ha verificat que la retirada del lot 120721 s'ha ampliat a les ampolles d'un litre i mig i 5 litres de la marca Eroski."

Aquesta decisió que afecta als supermercats Condis i Eroski s'ha pres a partir d'una denúncia als Mossos d'Esquadra d'un consumidor que, en beure aigua del producte indicat, va patir una irritació del tracte digestiu. L'home va anar aquest dilluns a l'Hospital de Sant Celoni, d'on va ser donat d'alta al cap de poques hores. Segons la conselleria, s'ha comprovat que alguns altres envasos d'aquesta presentació i lot feien mala olor quan s'obrien i mal sabor en intentar ingerir-los.

Les primeres investigacions apunten que la causa podria ser una contaminació de les línies d'envasament amb productes químics provinents d'una altra línia que estava en procés de neteja i desinfecció.

L'Agència de Salut Pública s'encarrega ara de les actuacions de control i investigacions en les diferents empreses implicades. I sobretot es demana a les persones que puguin tenir envasos d'aquest lot i marques, que s'abstinguin de consumir-los. 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut