Barcelona

Ernest Maragall proposa una aliança de les esquerres catalans per reconstruir l'espai socialista al marge del PSC

L'eurodiputat proposa una entesa entre les forces progressistes per constituir una alternativa forta que surti d'una reconstrucció de l'espai socialista, al marge del PSC

RedaccióActualitzat

Socialisme sense el PSC. L'eurodiputat de Nova Esquerra Catalana, Ernest Maragall, proposa una entesa entre les forces progressistes d'esquerres i partidàries del dret a decidir per constituir una alternativa forta que surti d'una reconstrucció de l'espai socialista, al marge del que faci el PSC. 

A "L'entrevista del diumenge" del canal 3/24, Maragall explica que aquesta alternativa s'hauria de forjar amb la confluència d'Esquerra Republicana, Iniciativa, la CUP i els corrents que, com Avancem, abandonin el PSC.

"Una gran alternativa d'esquerres hauria de voler dir: socialisme catalanista, Esquerra Republicana, Iniciativa per Catalunya i també les CUP, si pogués ser."

Obediència espanyola

Maragall també ha retret al PSC que estigui subordinat al PSOE. A més, considera que l'arribada de Miquel Iceta a la primera secretaria del partit només significaria un canvi d'imatge enganyós, que en el fons no canviaria res.

"Coneixent la trajectòria de Miquel Iceta i escoltant el que diu, el que va fer i el que va dir, estem davant un projecte de continuïtat clarament expressada."

L'eurodiputat creu que "es pot disfressar, pot canviar de llenguatge amb pretensions d'enganyar algú" però el projecte no presenta cap novetat.

Les paraules de Maragall contrasten amb l'opinió d'un altre històric dirigent socialista, Joaquim Nadal, que aquest dissabte assegurava que, amb Iceta, el PSC s'acabaria decantant per donar suport a la consulta.

L'eurodiputat, en canvi, creu que "anem a un país, Catalunya, que té, tindrà i ja comença a tenir dues expressions clarament diferenciades en aquest espai socialista. Una, que deia Celestino Corbacho, d'obediència espanyola, i una altra de llibertat catalana".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut