Sant Joan Despí

Ernest Maragall ofereix diàleg per la llei d'educació però adverteix que no es negociarà bilateralment

A la vigília de la vaga a què estan convocades les escoles públiques i concertades de Catalunya, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha insistit, en declaracions a "Els matins" de TV3, en la voluntat de dialogar amb els sindicats. Maragall ha advertit, però, que les lleis s'aproven al Parlament i que no són objecte de negociacions bilaterals. Els cinc sindicats de l'ensenyament han convocat l'aturada per protestar contra la futura llei d'educació. Rebutgen les noves fórmules de gestió dels centres escolars que recull el document de bases de la llei.

Actualitzat

L'aturada convocada per aquest dijous a les escoles públiques i concertades de Catalunya contra el document de bases que recull l'esperit de la nova llei d'educació no està justificada, segons el conseller d'Educació. En declaracions a "Els matins" de TV3, Maragall ha dit que vol recuperar el diàleg amb els sindicats d'ensenyament.

El conseller ha admès que fins ara no n'hi ha hagut gaire, de diàleg, tot i que ha dit que parla amb altres actors del sector: "En el terreny de la relació amb els sindicats, segurament hi ha més soroll que debat real, perquè més enllà dels sindicats la vida també existeix i estic rebent suggeriments de molts docents", ha afirmat. 

Ernest Maragall ha defensat la validesa de la llei i la independència del Parlament per fer-la. "Les lleis no es negocien, les aprova el Parlament de Catalunya; no es negocien amb ningú", ha afirmat. I ha afegit que "ni tan sols són del Departament". "Jo aspiro que la decisió del Parlament inclogui la majoria de forces polítiques i també dels sindicats", ha conclòs. 

Maragall ha negat que la intenció del Departament sigui iniciar el camí cap a la privatització dels centres, un dels arguments que esgrimeixen els sindicats per convocar la vaga, i ha dit que vol potenciar l'autonomia de les escoles i millorar la flexibilitat en la presa de decisions.

Anar al contingut