Ernest Maragall en una imatge d'arxiu.
Ernest Maragall en una imatge d'arxiu.
Barcelona

Ernest Maragall demana un govern de concentració per gestionar el procés fins al 9 de novembre

L'eurodiputat concreta que el nou executiu s'hauria de formalitzar el mateix dia que es publiqui la convocatòria de la consulta i que, un cop feta, hi hauria d'haver eleccions

RedaccióActualitzat
L'impulsor de Nova Esquerra Catalana i número 2 de la llista d'ERC a les últimes europees, Ernest Maragall, ha demanat un govern de concentració per gestionar el procés sobiranista fins al 9 de novembre. Maragall vol incloure el socialisme catalanista en el pacte dels partits per la consulta i crear el que anomena Aliança Catalana entre institucions, forces polítiques i societat civil.

Maragall, que ha avançat les seves propostes en una carta al diari "Ara", també ha concretat que el nou executiu transversal s'hauria de formalitzar el mateix dia que el president Mas convoqui la consulta. Textualment, Maragall aposta per un "govern transversal i plenament coherent amb l'espectre polític i social, incloent-hi un rol preeminent d'Esquerra".

L'eurodiputat comparteix que fins ara ERC no hagi volgut entrar al govern de CiU, però diu que, amb aquesta nova orientació, amb tot el bloc social sobiranista també representat, Oriol Junqueras s'hi podria sentir còmode, segons ha explicat a Catalunya Ràdio.

L'exconseller també creu que el govern, format per Convergència i Unió però amb el "rol preeminent d'ERC", haurà d'anar per feina per consolidar la consulta, el resultat que se'n derivi i l'impuls d'un projecte únic a Europa.

Un cop feta la consulta, segons Maragall, hi hauria d'haver eleccions catalanes.
 
ERC, per la seva banda, no ha volgut fer cap valoració d'aquesta proposta.

 

Anar al contingut