Barcelona

Ernest Maragall accepta el nou nom de l'antiga Convergència si no afecta el partit registrat pel seu germà

L'eurodiputat d'Esquerra diu que no té cap problema amb la denominació Partit Demòcrata Europeu Català sempre que el nom de la formació registrada per Pasqual Maragall, Partit Català d'Europa, també es pugui utilitzar

RedaccióActualitzat

L'exconseller del PSC Ernest Maragall, eurodiputat d'Esquerra Republicana de Catalunya, ha deixat clar que no té cap problema amb el nou nom de l'antiga Convergència, Partit Democrata Europeu Català. Tot i això, l'eurodiputat assegura, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", que vetllaran perquè el nom del partit que va registrar el seu germà, Pasqual Maragall, Partit Català d'Europa, també es pugui utilitzar en un futur:

"No tinc res ni contra els actuals responsables de l'ex-Convergència ni contra el fet que el centre dreta català vulgui utilitzar l'apel·latiu 'europeu'. Em sembla perfecte, en això coincidim. L'únic que passa és que, com que ja es troba registrat, doncs vetllem perquè això no signifiqui que uns els poden utilitzar i uns altres no."

Aquest dimarts, l'antiga Convergència va anunciar que afegia la paraula "europeu" al nom del Partit Demòcrata Català per esquivar els impediments del Ministeri de l'Interior. També van subratllar que no modificaran el preàmbul dels estatuts, on no es descarta la via unilateral per arribar a la independència. El nom triat al congrés, Partit Demòcrata Català, va ser denegat perquè, segons el ministeri, creava confusió amb Demòcrates de Catalunya. 

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut