Erdogan "va donar" els àudios de la mort de Khashoggi als Estats Units i l'Aràbia Saudita

També van rebre els enregistraments d'àudio Alemanya, França i la Gran Bretanya

RedaccióActualitzat

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, ha confirmat, aquest dissabte, que disposava d'àudios del moment de l'assassinat del periodista dissident saudita Jamal Khashoggi, el 2 d'octubre al consolat del seu país a Istanbul.

Erdogan també ha dit que els havia compartit amb els governs de l'Aràbia Saudita, els Estats Units, Alemanya, França i la Gran Bretanya:

"Vam donar els enregistraments, els vam donar a l'Aràbia Saudita, els vam donar a Washington, als alemanys, als francesos, als anglesos."

Fonts oficials turques ja havien parlat de l'existència dels enregistraments en el moment de l'assassinat i esquarterament del periodista. Un crim que ha causat indignació internacional, però escasses sancions contra el primer productor de petroli del món.

S'han detingut 18 sospitosos que seran processats a l'Aràbia Saudita, però no se'n coneix cap detall de totes aquestes persones. Erdogan, però, ha repetit una vegada més que l'Aràbia Saudita sap qui és l'autor de l'assassinat. Turquia voldria que els sospitosos fossin extradits.

S'ha teoritzat molt sobre la mort del periodista, però encara no hi ha consens sobre com Khasshoggi va morir. L'únic que se sap és que va ingressar al consolat per obtenir uns documents per al seu matrimoni i ja no en va sortir.

ARXIVAT A:
Recep Tayip ErdoganJamal KhashoggiAràbia Saudita
Anar al contingut