Ankara

Erdogan suspèn 15.000 funcionaris d'Educació i demana la dimissió de 1.500 rectors i degans

Actualitzat

A Turquia continua la purga després de l'intent de cop d'estat. Ara, el Consell d'Ensenyament Superior ha demanat la dimissió de 1.500 rectors i degans d'universitats, tant públiques com de fundacions privades. A més, el Ministeri d'Educació ha suspès de feina 15.000 membres del seu personal

En total, el nombre de militars, policies, jutges i funcionaris detinguts o suspesos supera els 20.000 i el president Erdogan continua pressionant l'opinió pública per instaurar la pena de mort.

"Tal com va dir el primer ministre, Turquia és un estat de dret, una democràcia. I no es pot ignorar el que vol el poble. Si el poble ho demana, el Parlament ho discutirà."

Des de les Nacions Unides ja han criticat les depuracions per part del govern d'Erdogan, però també el primer ministre, Binali Yildirim, ha promès castigar els culpables amb la llei a la mà i sense esperit de venjança, i l'Agència d'Afers Religiosos ha anunciat que no hi haurà exèquies religioses per als colpistes morts, que, segons un balanç oficial, són 104. 

L'ambaixador de Turquia a Atenes ha insistit al govern grec perquè entregui els vuit militars amotinats que es van refugiar a Grècia després del fracàs del cop. L'ambaixador ha avisat que les relacions bilaterals quedaran afectades si el govern grec no compleix aquesta petició. 

Ankara ha reclamat formalment als Estats Units que detinguin durant 60 dies i que després extradigui a Turquia el predicador Gülen, exiliat en territori nord-americà. El president turc Erdogan el culpa personalment de ser l'instigador del cop. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut