Ankara

Erdogan amplia a 30 dies el període màxim de detenció policial i tanca més de 1.000 escoles privades

El govern turc tanca més de 1.200 fundacions i organització d'ajuda humanitària, una quinzena d'universitats i 35 organitzacions mèdiques que assegura tenen lligams amb el clergue Fethullah Gülen

RedaccióActualitzat

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, ha ordenat el tancament de més de mil escoles privades i ha ampliat a 30 dies el període en el qual una persona pugui estar detinguda sense càrrecs i abans de comparèixer davant el jutge. Són dues de les mesures que ha inclòs aquest dissabte el president turc en el seu primer decret des de l'entrada en vigor de l'estat d'emergència.

El text ordena el tancament de 1.043 escoles privades, 1.229 fundacions i organitzacions d'ajuda humanitària, 19 sindicats, 15 universitats i 35 institucions mèdiques, segons l'agència de notícies oficial de Turquia, Anatòlia.

Segons l'executiu turc, totes aquestes institucions guardarien relació amb el clergue Fethullah Gülen, exiliat als Estats Units i acusat per Erdogan de ser darrere del cop d'Estat fallit ara fa tot juts una setmana.

Erdogan ha reclamat amb insistència als Estat Units l'extradició de Gülen per jutjar-lo com a instigador del fallit cop d'estat del 15 de juliol. Ara la repressió està sent molt dura amb els seus seguidors. Aquest mateix dissabte s'ha detingut un nebot del clergue Fethullah Gülen.

Erdogan va declarar l'estat d'emergència a última hora de dimecres 20 per agilitar i facilitar la resposta de l'executiu després del cop d'estat fallit i per evitar que es pogués repetir. El Govern, tot i això, també ha emprès una àmplia purga en diferents organismes públics que suma ja desenes de milers de detinguts o cessats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut