Ankara

Erdogan amenaça la UE d'obrir les fronteres als refugiats si refreda el procés d'incorporació de Turquia

Turquia acull tres milions de refugiats que volen arribar fins a Europa

RedaccióActualitzat

El president turc, Recep Tayyip Erdogan, amenaça la Unió Europea d'obrir les fronteres per deixar passar tots els refugiats i immigrants que vulguin arribar a Europa.

Aquesta és la resposta d'Erdogan l'endemà que el Parlament Europeu votés ahir una resolució no vinculant per congelar temporalment l'adhesió de Turquia a causa de la deriva autoritària d'Erdogan arran de l'intent de cop d'estat del mes de juliol passat.

Erdogan recorda a Europa que li va demanar ajuda per contenir l'allau de refugiats que a principis d'any col·lapsaven les fronteres turques esperant per entrar a Europa. Segons l'acord entre Europa i Turquia, tots els refugiats que arriben a Grècia són retornats, a menys que s'accepti la seva petició d'asil. Ara, el president turc amenaça Brussel·les de tornar a obrir les fronteres:

"Si continueu endavant, aquestes fronteres s'obriran. Ni jo ni la meva gent ens veurem afectats per les vostres amenaces."

La Unió Europea es veu obligada a mantenir un difícil equilibri amb el govern d'Ankara. D'una banda, vol pressionar Erdogan perquè respecti els drets humans i la llibertat de premsa, i de l'altra, necessita Turquia per contenir l'afluència de refugiats de l'Orient Mitjà.

Turquia és el país que acull el volum més gran de refugiats. Es calcula que 2.700.000 sirians i més de 300.000 iraquians estan en diferents camps de refugiats del país a l'espera de poder arribar fins a Europa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut