El portaveu d'ERC al Senat, Santiago Vidal
El portaveu d'ERC al Senat, Santiago Vidal
Madrid

ERC vol que el ministre de l'Interior aclareixi al Congrés l'escorcoll de l'autobús de l'esquerra independentista

El portaveu dels republicans al Senat, Santiago Vidal, considera que s'ha "vulnerat el dret fonamental a la llibertat de moviments" de Roger Santacana i Nora Miralles

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana de Catalunya demanarà la compareixença al Congrés i al Senat del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, perquè expliqui l'escorcoll de l'autobús on anaven dos dels investigats per cremar fotos del rei l'11 de Setembre. La Policia Nacional ha detingut aquest matí els membres de la CUP Roger Santacana i Nora Miralles després d'aturar l'autobús a Alcalá de Henares. ERC vol que el ministre aclareixi aquesta actuació policial per entendre que s'ha "vulnerat el dret fonamental a la llibertat de moviments".

El portaveu dels republicans al Senat, Santiago Vidal, ha explicat que Santacana i Miralles "són ciutadans que no feien res més que desplaçar-se de Barcelona a Madrid per donar el seu suport als detinguts de la CUP per haver cremat fotos del rei". Vidal ha denunciat la identificació de tots els membres de l'autobús en el qual viatjaven els dos investigats, quan el vehicle estava arribant a Madrid, i ha assegurat que s'han fet "escorcolls". Segons el portaveu d'ERC, "la llei d'enjudiciament criminal és clara: només es poden fer quan existeixen indicis racionals objectius de criminalitat de la persona. És un atac a la intimitat. És greu."

Aquest migdia, Roger Santacana i Nora Miralles han quedat en llibertat amb càrrecs sense mesures cautelars, igual que els altres tres investigats que van detenir aquest dilluns. Tots cinc han comparegut a l'Audiència Nacional per la crema de fotos del rei. S'han acollit al dret de no declarar perquè diuen que no reconeixen el tribunal.

Anar al contingut